Techinside Google News
Techinside Google News

Turkcell, Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması ile bir ilki gerçekleştirdi

Turkcell, Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması ile bir ilke imza attı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Turkcell tarafından, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile iş birliği yaparak hayata geçirilen “Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması”, Türkiye’de bir ilke imza attı. Yarışma, özellikle ülkemizde yaygın olan betonarme evlerde yaşanan internet erişim sorunlarına odaklanarak, gençlerin yaratıcılıklarını ve teknik becerilerini kullanarak daha etkin çözümler bulmalarını hedefledi.

Turkcell, Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması ile bir ilke imza attı

Şubat ayında başlayan ve ülke genelindeki 66 üniversiteden 191 ekibin başvurusuyla büyük ilgi gören yarışma, heyecan dolu bir final etabıyla Antalya’da sona erdi. Lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilerden oluşan takımlar, aşamalı elemelerden geçerek finale kalma hakkı kazandı. Final etabında ise gerçek bir ev ortamında yarıştılar. Bu sayede geliştirdikleri “Akıllı Wi-Fi” çözümlerini gerçekçi bir ortamda test etme ve optimize etme şansı buldular.

Turkcell, Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması ile bir ilke imza attı.
Turkcell, Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması ile bir ilke imza attı.

Yarışmanın final etabında, jüri üyeleri tarafından takımların Wi-Fi kapsama gücü, sinyal stabilitesi, hız ve erişim performansı gibi kriterler değerlendirildi. Ayrıca, geliştirilen çözümlerin kullanıcı dostu olması, kolay kurulabilmesi ve enerji verimliliği sağlaması gibi unsurlar da değerlendirme sürecinde dikkate alındı.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, final etkinliğinde yaptığı konuşmada, yarışmanın önemine ve Turkcell’in teknolojiye olan yatırımlarına değindi. Dr. Koç, “Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması” ile gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmayı, ülkemizin teknoloji üretiminde söz sahibi olmasını ve dijital dönüşümünü hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yarışmada ilk üçe giren takımlar, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024’te ödüllerine kavuşacaklar. Birinci olan takımı 120 bin TL, ikinci takımı 100 bin TL ve üçüncü takımı ise 90 bin TL ödül bekliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir