Techinside Google News
Techinside Google News

Apple, en güçlü modellerini destekleyecek A18 Pro işlemciyi tanıttı!

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte iPhone 16 serisinin yanı sıra, bu seriye güç veren yeni A18 Pro işlemcisini de tanıttı.
- Advertisement -

Özellikle iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerine özel olarak geliştirilen A18 Pro işlemci, yüksek performansı ve yapay zeka yetenekleriyle dikkat çekiyor.

A18 Pro, Apple’ın yeni nesil Apple Intelligence platformuna odaklanarak tasarlanmış ve bu sayede iPhone 16 Pro serisinde üstün bir performans sunuyor.

A18 Pro işlemci, 16 çekirdekli yeni Neural Engine ile donatılmış. Bu, yapay zeka işlemlerini daha hızlı ve verimli hale getiriyor. Apple, bu işlemcinin medya özelliklerine de büyük önem vermiş. ProMotion ekran desteği, Always-On Display özelliği, daha hızlı USB 3 bağlantısı ve ProRes video kaydı gibi gelişmiş medya özellikleri, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde kullanıcı deneyimini üst düzeye taşıyor.

6 çekirdekli CPU’ya sahip işlemci, selefi A17 Pro’ya kıyasla yüzde 15 daha hızlı performans sunuyor. Ayrıca yüzde 17 daha fazla hafıza genişliği ile gelen bu işlemci, özellikle video işleme ve yüksek grafikli oyunlar konusunda büyük bir avantaj sağlıyor. A18 Pro’nun, Apple’ın en güçlü yapay zeka özelliklerini barındıran bu yeni işlemcisi, iPhone 16 Pro serisini gerçek bir amiral gemisi haline getiriyor.

Appleın bu yıl iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde ise A18 işlemcilerini kullanacağını ve bu modellerin de yüksek performans sunacağını belirtelim. Ancak, A18 Pro’nun sunduğu ekstra hız ve performans, özellikle profesyonel kullanıcılar için büyük bir fark yaratacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir