Techinside Google News
Techinside Google News

Starliner, dünyaya dönmeyi başardı

Arıza yapan Starliner, nihayet dünyaya dönmeyi başardı. İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Boeing’in Starliner mekiği, haziran ayında yaşadığı arıza nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) mahsur kaldıktan sonra mürettebatsız olarak Dünya’ya başarıyla geri döndü.

Arıza yapan Starliner, nihayet dünyaya dönmeyi başardı

NASA, mekiğin New Mexico’daki White Sands Uzay Limanı’na otomatik pilotla indiğini açıkladı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar sizlerle…

Arıza yapan Starliner, nihayet dünyaya dönmeyi başardı.  İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…
Arıza yapan Starliner, nihayet dünyaya dönmeyi başardı. İşte çok tartışılan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Starliner mekiği, astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams’ı taşıyordu, ancak helyum sızıntısı nedeniyle yaşanan teknik sorunlar mekiğin güvenli dönüşünü engelledi. NASA, astronotları mekiğin arızalı kapsülüyle geri getirmenin çok riskli olduğunu belirledi ve astronotların 2025 Şubat ayında SpaceX’in Dragon uzay aracıyla geri dönmesine karar verdi. Uzay meraklılarının, gelecekteki projeler için şimdiden oldukça heyecanlı olduğunu söyleyebiliriz.

Elon Musk’ın Twitter yatırımcıları milyarlarca dolar kaybetti!

Böylece, başlangıçta 1 hafta sürmesi planlanan görev 8 aydan fazla uzayda kalma süresiyle uzamış olacak. NASA, mekiğin inişine dair görüntüleri X (eski adıyla Twitter) hesabında paylaştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce NASA gelecekteki projelerinde başarılı olabilecek mi? Siz uzay araştırmalarını yakından takip ediyor musunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir