Techinside Google News
Techinside Google News

Asus’tan yeni GDDR6 bellekli GeForce RTX 4070 ekran kartı

Asus, oyun dünyasına yeni bir soluk getiren GDDR6 bellekli GeForce RTX 4070 ekran kartını duyurdu.
- Advertisement -

Asus, ekran kartı sektöründe yankı uyandıracak yeni GDDR6 bellekli GeForce RTX 4070 modelini tanıttı. Mevcut RTX 4070 EVO modeline dayanan bu yeni kart, oyun tutkunları ve grafik tasarımcılar için birkaç yenilik ve güncellemeyle geliştirildi. 2,5 slot kalınlık ve çift fanlı soğutma sistemi ile donatılan ekran kartı, hem güçlü performans sunuyor hem de soğutma kapasitesi ile dikkat çekiyor. Tasarımda ise şık ve sade bir siyah renk tercihi öne çıkıyor.

Asus, GDDR6 Bellekli RTX 4070’i piyasaya sürüyor

Standart RTX 4070 modeli 12 GB 21 Gbps GDDR6X bellekle gelirken, Asus’un yeni modelinde GDDR6 bellek kullanılıyor. GDDR6 versiyonunun hızı 20 Gbps olarak tahmin ediliyor, bu da GDDR6X’e göre yaklaşık %5 daha düşük bir hız anlamına geliyor. Ancak, Asus ve Nvidia’ya göre bu hız farkı, oyun deneyimini büyük ölçüde etkilemeyecek.

Hafif hız farkına rağmen, kartın sunduğu performans oldukça etkileyici1440p çözünürlükte oyun oynamak ve grafik yoğun görevler için ideal bir seçenek sunan kart, özellikle çift fanlı soğutma sistemi sayesinde yoğun yük altında bile serin kalıyor ve performans kaybını önlüyor.

Çift fanlı bu yeni model, Asus’un ileri seviye soğutma teknolojisi ile donatılmış durumda. 2,5 slot kalınlık, kartın soğutma çözümüne daha fazla alan tanırken, uzun süreli kullanımda bile performans kaybı yaşanmadan çalışması hedefleniyor. Bu da yüksek performans arayan oyuncular ve tasarımcılar için oldukça cazip bir seçenek oluşturuyor.

Fiyat-performans dengesi ile dikkat çekiyor

GDDR6 belleğin, GDDR6X’e göre daha düşük hızıfiyat açısından da bir avantaj sunabilir. Asus’un bu yeni modeli, farklı bütçelere hitap eden bir alternatif sunarken, fiyat-performans dengesi açısından da kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefliyor. Yeni GDDR6 sürümünün piyasa başarısını görmek için bir süre daha beklemek gerekecek ancak Asus’un bu hamlesi, ekran kartı pazarında önemli bir yer edinmeye aday görünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir