Techinside Google News
Techinside Google News

Apple Watch Series 10’un detayları ortaya çıktı

Apple Glowtime etkinliğinde tanıtılması beklenen Apple Watch Series 10, daha büyük ekranı, gelişmiş sağlık özellikleri ve yeni tasarımıyla dikkat çekiyor.
- Advertisement -

Apple’ın merakla beklenen Glowtime etkinliği yaklaşırken, yeni Apple Watch Series 10‘un detayları da netleşmeye başladı. iPhone 16 ve 16 Pro modelleriyle birlikte tanıtılması beklenen Apple Watch Series 10, kullanıcılara birçok yenilik sunacak.

Uyku apnesi takibi

Apple Watch Series 10, uyku apnesi tespit özelliğiyle dikkat çekiyor. Saat, uyku takibi özelliğini kullanarak kullanıcıların uyku apnesi yaşayıp yaşamadığını belirleyebilecek. Bu özelliğin, watchOS 11 ile birlikte gelen Yaşam Bulguları (Vitals) uygulamasındaki sistemle benzer şekilde çalışacağı belirtiliyor. Kullanıcılar, bu özelliğin doğru çalışabilmesi için birkaç gün boyunca saati uyurken takmak zorunda olacaklar. Apple’ın, sağlık verilerinin işlenme şeklini de güncellediği söyleniyor.

Daha büyük ekran ve yeni kadranlar

Apple Watch Series 10, daha büyük ekranıyla dikkat çekecek. Küçük modelin 41mm – 45mm kasa boyutlarına sahip olması beklenirken, büyük modelin ise 49mm boyutlarında olacağı tahmin ediliyor. Saat, 44 mm ve 48 mm seçenekleriyle sunulabilir. Yeni ekran büyüklüğü, “Reflections” adlı ortam ışığına tepki veren saat yüzü ve “Regatta”gibi yenilikçi kadranları kullanıcılara sunacak.

Apple Watch Series 9’un su geçirmezlik derecesi 50 metreyle sınırlı iken, yeni modelin su geçirmezlik özelliği de artırılacak. Apple Watch 10, yüksek hızlı su sporları için 20 metre derinliğe kadar dayanabilecek ve şu anda sadece Watch Ultra’ya özel olan Apple Derinlik uygulamasıyla birlikte sunulacak.

Tasarım ve diğer tenilikler

Apple Watch Series 10’un daha ince bir tasarıma sahip olması beklenirken, Apple Watch Ultra 3‘ün önceki neslin tasarımını koruyacağı öngörülüyor. Ayrıca, güncellenmiş bir Apple Watch SE modelinin de duyurulması bekleniyor.

Apple’ın yeni akıllı saatleriyle ilgili bu detaylar, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor. Apple’ın Glowtime etkinliğinde daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir