Techinside Google News
Techinside Google News

BMW, hareketsiz rüzgar türbini teknolojisi üzerine çalışıyor

BMW, yeni rüzgar türbini teknolojisi ile karşımıza çıkacak. İşte konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

BMW, İngiltere’deki MINI fabrikasının çatısına kurduğu “hareketsiz” rüzgar türbini sistemini test etmeye başladı. Bu teknoloji, geleneksel rüzgar türbinlerine alternatif olarak öne çıkıyor ve rüzgar enerjisini daha sessiz ve etkili bir şekilde toplamak amacıyla tasarlanmış.

BMW, yeni rüzgar türbini teknolojisi ile karşımıza çıkacak

Hareketsiz rüzgar türbinleri, adından da anlaşılacağı gibi, hareketli parçaları bulunmayan ve rüzgar enerjisini farklı bir şekilde toplayan sistemlerdir. BMW, bu teknolojiyi ABD’li Aeromine Technologies’in kanatsız rüzgar türbini teknolojisi ile test ediyor. Sistem, çatının kenarlarına yerleştirilen kanat benzeri dikey kanatçıklar ve havayı çekmek için dahili bir pervane kullanıyor. Rüzgar bu kanatçıklar aracılığıyla vakum etkisi yaratılarak iç mekanlarda güç üretiliyor.

BMW’nin Oxford’daki tesiste kurduğu sistemin gücü hakkında ayrıntılar paylaşılmamış olsa da, Aeromine Technologies’in verilerine göre, 15 metre yüksekliğindeki bir binada kurulan 10 ünitelik bir sistemin yılda yaklaşık 100 MWh enerji üretebileceği belirtiliyor. Bu, rüzgar hızının yıllık ortalama 6 metre/saniye olduğu bölgelerde geçerlidir.

Tesla, “Actually Smart Summon” özelliğiyle aracınızı ayağınıza getiriyor!

BMW, hareketsiz rüzgar türbini sistemini kullanarak tesislerinde yenilenebilir enerji üretimini artırmayı ve karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Güneş enerjisi sistemleriyle birlikte çalışacak bu teknoloji, BMW’nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayabilir.

Bu tür yenilikçi enerji çözümleri, otomobil üreticilerinin ve diğer endüstriyel oyuncuların çevre dostu enerji kaynaklarına geçiş yapmalarını desteklerken, aynı zamanda enerji verimliliğini de artırıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir