Techinside Google News
Techinside Google News

Kariyerimizi yapay zekâ ile inşa etmek istiyoruz!

Google’ın 2024 yılına dair yayınladığı arama trendleri Türkiye'deki kullanıcıların yapay zekaya olan ilgisini rekor seviyede gösteriyor
- Advertisement -

Google arama trendlerine göre 2024 yılında Türkiye’de yapay zeka aramaları %120, “yapay zeka nasıl çalışır” aramaları %90, “yapay zeka nedir” aramaları %80 artış gösterdi. Kullanıcılar yapay zeka ile ilgili bilgi edinmek ve becerilerini geliştirmek için aramalar yaptı: “yapay zeka kursu” ve “yapay zeka işleri” aramalarını iki katına çıkardı.

Google’ın 2024 yılına dair yayınladığı yeni arama trendleri, Türkiye’deki kullanıcıların yapay zekaya olan ilgisinin rekor seviyelere ulaştığını gösteriyor. Yapay zeka aramaları, geçen yıla göre %120 oranında artış gösterirken, “yapay zeka nasıl çalışır” ve “yapay zeka nedir” gibi temel konulara yönelik aramalar %90 ve %80 oranında yükseldi. Bu veriler, Türkiye’deki kullanıcıların yapay zekayı öğrenmeye ve bu alandaki becerilerini geliştirmeye olan yoğun ilgisini gözler önüne seriyor.

Yapay zeka becerilerini ve niteliklerini geliştirmek istiyoruz

Google arama trendleri, 2024 yılı itibarıyla yapay zekanın Türkiye’deki kullanıcıların kariyer ve yaratıcılık alanlarında yeni fırsatlar keşfetmeleri için önemli bir araç haline geldiğini ortaya koydu. Google Arama verilerine göre, “yapay zeka kursu” ve “yapay zeka işleri” gibi sorgular iki katından fazla (%120) artış gösterdi. “Yapay zeka ve girişimciler” aramaları ise %20 oranında yükseldi. Yapay zeka ve öğrenme ile ilgili en popüler sorgular arasında “yapay zeka ile İngilizce öğren”, “yapay zeka öğrenmek” ve “yapay zeka öğrenmek istiyorum” yer aldı. “Yapay zeka mühendisliği maaşı” aramaları ise %5000’den fazla arttı. Kullanıcılar, yapay zekayı sadece bilgi edinmek için değil, aynı zamanda kariyerlerini inşa etmek ve yaratıcılıklarını beslemek için de kullanıyor. Trend aramalar arasında “yapay zeka ile logo oluşturma”, “ücretsiz yapay zekaya soru sorma” ve “yapay zeka Google” gibi sorgular %5000’den fazla artış göstererek, Türkiye’deki kullanıcıların yapay zekayı günlük hayatlarına nasıl entegre ettiklerini gösteriyor. Türkiye genelinde siber güvenlik ve yapay zekaya olan ilgi de iki katına çıktı (%100) ve insanlar yapay zekanın bilimdeki geleceği konusunda belirgin bir ilgi gösterdi. Yapay zeka ve doktor aramaları %100 arttı, yapay zeka ve bilim aramaları %80 oranında arttı, yapay zeka ve hastane aramaları ise %50 oranında arttı.

Yapay zekâyı bir çözüm aracı olarak kullanmak

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu
Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, Türkiye’de artan yapay zeka arama sorgularıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yapay zeka, herkes için günlük hayattan toplumsal alanlara kadar pek çok konuda fırsat yaratmaya katkıda bulunma potansiyeline sahip. Bu yüzden Türkiye’deki kullanıcıların bu dönüştürücü teknolojiden en iyi şekilde yararlanmanın yollarını arıyor olması şaşırtıcı değil. Kullanıcılar kariyerlerini, yaratıcılıklarını ve toplumu geliştirmek için daha fazla yapay zeka becerisi öğrenmenin yollarını keşfediyorlar. Bu durum da her yıl yapay zekaya olan ilginin bir önceki yılın rekorunu kırmasını sağlıyor” dedi.

Google yapay zekayı toplumsal zorlukların üstesinden gelmek için bir çözüm aracı olarak da kullanıyor.  Türkiye’nin Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2021-2025 Eylem Planı’nın ana hedefleri çerçevesinde başlatılan “Yapay Zeka Okuryazarlığı Seferberliği” kapsamında ülkemizde yetenekli yapay zeka işgücü geliştirme ve  gençlere bu konuda eğitim verilmesi alanında da Google üzerine düşeni yaparak 2024-2025 itibarıyla Oyun ve Uygulama Akademi’sini “Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi” olarak yeniden yapılandırdı. Bu sayede Google Türkiye; yapay zeka uzmanı, veri analisti ve yapay zeka destekli oyun ve uygulama geliştirici gibi farklı alanlarda uzmanlaşan gençlerin yetiştirilmesine katkı vermeyi hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir