Techinside Google News
Techinside Google News

Güneş paneli fiyatları düşüyor!

Güneş paneli fiyatları düşme eğiliminde. İşte son günlerde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Yayınlanan bir rapor, güneş paneli kurulumlarında önümüzdeki yıllarda istikrarlı bir artış öngörerek 2035 yılına kadar yıllık 996 GW kurulum seviyesine ulaşılacağını tahmin ediyor. Çin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da güneş enerjisi kurulumlarında açık ara liderliği elinde bulundurmaya hazırlanıyor.

Güneş paneli fiyatları düşme eğiliminde

BloombergNEF, 2024 yılı için polisilikon üretim tahminini 1,96 milyon metrik tona düşürdü (bu miktar 900 GW modül üretimine eşdeğer). BloombergNEF güneş enerjisi analisti Jenny Chase, 2024’ün ikinci çeyreğinde yıllık 2,2 milyon tonluk tahmini polisilikon üretimindeki düşüşü, düşük fiyatlara ve aşırı arza bağlıyor. Rapor, polisilikon fiyatlarının şu anda 4,9 dolar/kg ile neredeyse tüm üreticiler için üretim maliyetlerinin altında olduğunu belirtiyor.

Güneş modülü fiyatları da 0,096 dolar/W ile tarihin en düşük seviyelerinde seyrediyor. Bu durum, birçok güneş modülü üreticisinin bu yıl zarar açıklaması beklentisine yol açarken, bazı üreticilerin iflas edebileceği konusunda da uyarılar geliyor. BloombergNEF, yıl sonuna kadar serbest piyasada TOPCon teknolojisine dayalı ürünler için modül fiyatının 0,10 dolar/W’ın altında kalmasını bekliyor.

Microsoft’tan güneş enerjisi yatırımı!

Güneş enerjisi sektörü hızlı bir büyüme gösterirken, düşük panel fiyatları hem fırsatlar hem de zorluklar yaratıyor. Düşük maliyetler, güneş enerjisine geçişi hızlandırarak daha fazla insanın temiz ve uygun fiyatlı enerjiye erişmesini sağlayabilir. Ancak, üreticilerin karlılığı düşük fiyatlardan olumsuz etkileniyor ve bu durum sektördeki konsolidasyonu hızlandırabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir