Techinside Google News
Techinside Google News

EKD ev pili dört kat hızlı şarj oluyor!

EKD ev pili alanında oldukça rekabetçi bir ürün tasarladı. Yeni pil 12.000 döngüye ulaşıyor ve 4 kat daha hızlı şarj oluyor.
- Advertisement -

Enerji depolama sektörü, Alman üretici Energiekonzepte Deutschland (EKD) tarafından Ampere.StoragePro’nun (ASP) piyasaya sürülmesiyle çığır açan bir ilerlemeye tanık oluyor. EKD, ASP’nin “modern enerji depolama sistemleri için performans ve esneklik açısından yeni standartlar belirlediğini” iddia ediyor. EKD ev pili, son teknoloji bileşenleri ve yenilikçi özellikleriyle ASP, enerji tedarikini yeni zirvelere taşımak için tasarlandı.

EKD ev pili özellikleri

ASP’nin öne çıkan özelliklerinden biri de olağanüstü kullanım ömrüdür. Laboratuvar testleri, ASP’nin 24 yıllık sektör ortalamasının iki katı olan 48 yıla kadar dayanabileceğini gösteriyor. Bu etkileyici dayanıklılık büyük ölçüde evin enerji şebekesini sürekli izleyen gelişmiş entegre güvenlik sisteminden kaynaklanıyor. Sistem, voltaj, sıcaklık veya akımda herhangi bir düzensizlik tespit ederse EKD ev pili proaktif olarak kapanıyor. EKD ayrıca, ciddi sorunlara dönüşmeden önce olası kısa devreleri veya uygunsuz kurulumları tespit etmek için ek sensörler de ekleyerek daha yüksek düzeyde güvenlik sağlıyor.

ASP’nin uzun ömürlülüğü, güvenlikleri ve dayanıklılıklarıyla bilinen prizmatik lityum demir fosfat (LFP) hücrelerinin kullanımıyla daha da destekleniyor. EKD ev pili, on yıl boyunca tam performans garantisi veriyor ancak şirket ayrıca, on yıl sonra bile ASP’nin orijinal kapasitesinin çoğunu koruduğunu belirtiyor. EKD: “10 yıl geçtikten sonra bile Ampere.StoragePro orijinal kapasitesinin çoğunu koruyor ve bu da onu uzun vadeli enerji depolama için sürdürülebilir ve ekonomik bir çözüm haline getiriyor” dedi. EKD ev pili olan ASP’de kullanılan LFP hücreleri 12.000 şarj döngüsüne kadar dayanabiliyor ve termal kararlılıkları ve toksik kimyasal içermemeleri onları özellikle güvenli bir seçim haline getiriyor.

Uzun ömrünün ötesinde, ASP performansta da mükemmeldir. 20 kW’lık bir tepe deşarj kapasitesiyle geleneksel sistemlerden dört kata kadar daha hızlı şarj ve deşarj hızları sunar. EKD ev pili olan 12 kW’lık üç fazlı invertör, üç bağımsız Maksimum Güç Noktası (MPP) izleyicisi ve akıllı gölgeleme yönetimi teknolojisi sistemin verimliliğini daha da artırır. EKD’ye göre bu kombinasyon, gerçek depolama performansında yüzde 20’lik kayda değer bir artışa yol açabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir