Techinside Google News
Techinside Google News

Amazon uydu projesine yatırım yaptı

Amazon uydu projesinde 20 milyon dolar yatırım yaptı. Böylelikle Project Kuiper için yatırımlara bir yenisi daha eklendi.
- Advertisement -

Amazon, Project Kuiper Uydu Projesine 20 milyon dolar daha yatırım yaptı. Yatırım, Amazon’un internet takımyıldızı için Kennedy Uzay Merkezi’ndeki uydu işleme tesisini genişletiyor. Amazon, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Project Kuiper uydu işleme tesisini genişletmek için 19,5 milyon dolar harcıyor.

Amazon uydu projesine odaklandı

Ek yatırım, şirketin önümüzdeki yıllarda fırlatılacak olan alçak Dünya yörüngesindeki uyduların bir araya getirilmesinde kullanılacak olan tesise harcadığı 120 milyon doların üzerine geliyor. SpaceX’in Starlink ağına benzer 3.232 uydudan oluşan takımyıldız, dünyanın dört bir yanındaki yetersiz hizmet alan topluluklara uygun fiyatlı geniş bant hizmeti sağlayacak.

Kennedy’deki 160.000 metrekarelik birincil tesis, Kuiper uydularını fırlatma araçlarıyla hazırlamak ve entegre etmek için kullanılacak. Özellikle, Washington, Kirkland’daki bir tesiste yapılacak uydular, fırlatma araçlarına yüklenecek özel dağıtıcılara bağlanacak. Amazon, ticari fırlatma sağlayıcıları Arianespace, Blue Origin, SpaceX ve United Launch Alliance (ULA) ile 80 ağır kaldırma fırlatması sağladı. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos tarafından başlatılan Blue Origin ile ek fırlatmalar için seçenekleri var.

Amazon, yeni duyurulan ikincil tesisin 42.000 fit karelik bir alanı kapsayacağını ve fırlatmadan önce uçuş donanımını işlemek ve depolamak için kullanılacağını söyledi ve sıcaklık kontrollü depolama alanları, bakım bölmeleri, çok amaçlı çalışma alanları ve ağır ekipmanları taşımak için hava yükleme donanımı yeteneklerine sahip olacağını ekledi. Tesisin inşaatının 2025’te tamamlanması bekleniyor.

Project Kuiper üretim operasyonları başkan yardımcısı Steve Metayer: “Kennedy Uzay Merkezi’ndeki operasyonlarımızı bu yeni tesisle genişletmekten heyecan duyuyoruz. Bu yatırım, dünya çapındaki topluluklara yüksek hızlı, düşük gecikmeli geniş bant internet sağlamak için çalışırken Project Kuiper’e olan bağlılığımızı vurguluyor. Space Florida ile devam eden ortaklığımızdan gurur duyuyoruz ve Cape Canaveral’daki ekibimize daha fazla yetenek katmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Amazon ayrıca ULA ile yaptığı fırlatma anlaşmasının bir parçası olarak Cape Canaveral’da altyapı ve hizmet yükseltmelerine yatırım yapıyor. Şirket, Project Kuiper fırlatmalarına ayrılmış ikinci bir ULA dikey entegrasyon tesisi için ödeme yapıyor. Gelecek yıl açılacak olan yeni tesis, fırlatma şirketinin iki fırlatma yolunu kullanarak aynı anda iki göreve hazırlanarak daha yüksek bir fırlatma temposunu sürdürmesini sağlayacak.

Dış Güneş Sistemi’ndeki kaya ve buzdan oluşan Kuiper Kuşağı’ndan adını alan Project Kuiper’in 2025’te hizmete girmesi bekleniyor. Şirket geçen yıl uzaya iki prototip uydu yerleştirdi ve test görevini ekibin tüm sistemleri ve alt sistemleri doğrulaması ve ağ üzerinden ilk çift yönlü görüntülü görüşmeyi kolaylaştırmasıyla tam bir başarı olarak nitelendirdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir