Techinside Google News
Techinside Google News

Paris Ceza Mahkemesi, Telegram CEO’sunu tutuklama sebebini açıkladı!

Telegram CEO’su Pavel Durov, 24 Ağustos’ta Paris’te tutuklandığında Fransız yetkililer, herhangi bir açıklama yapmamış ve gizliliği korumuştu. Paris Ceza Mahkemesi, artan kamuoyu baskısına daha fazla karşı koyamayarak Durov’a yönelik suçlamaları açıklama kararı aldı.
- Advertisement -

Fransız televizyon kanalı TF1’in haberine göre, Telegram CEO’su Durov’un tutuklanmasının arkasında Telegram’ın yetersiz denetim politikalarının ve yetkililerle işbirliği yapma konusundaki isteksizliği yer alıyor.

Özellikle uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve çocuk istismarı materyallerinin (CSAM) yayılması gibi suçlarla mücadelede Telegram’ın tutumu, Fransız yetkililerinin tepkisini çekti.

Mahkemeden yapılan açıklamaya göre, Paris Savcılığı, 8 Temmuz’da Durov hakkında siber suçlarla mücadele kapsamında bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmada, Siber Suçlarla Mücadele Merkezi (C3N) ve Ulusal Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi (ONAF) yer aldı.

Durov’a yönelik 12 suçlama bulunuyor; bu suçlamalar, Telegram’ın yasal talepleri reddetmesi, CSAM içeriğinin depolanması ve yayılması, uyuşturucu kaçakçılığına ve organize dolandırıcılığa aracılık etmek, kara para aklama ve kriptografik özelliklerin yetkililere bildirilmemesi gibi suçları içeriyor.

Durov’un tutuklanması, Telegram’ın kripto para işlemleriyle ilgili yasal gerekliliklere uymadığına dair şüphelerin de bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Telegram, geçtiğimiz ay Stars adlı dijital bir para birimini tanıttı. Bu para birimi, Toncoin’e dönüştürülebiliyor ve bu durumun kara para aklama suçlamalarına yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Durov’un tutuklanması, Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) ile ilgili değil. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Durov’un tutuklanmasının siyasi bir karar olmadığını, yargı bağımsızlığı çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Durov’un tutukluluk süresi dolmak üzere ve mahkeme, suçlamaların ciddiyetine göre Durov’un tutuklu yargılanıp yargılanmayacağına karar verecek. Yakın gelecekte platform tarafından da, düzenleyicilerden de kapsamlı adımlar geldiğini görebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir