Techinside Google News
Techinside Google News

Snapchat’ten iPad kullanıcılarını sevindiren hamle!

Snapchat, 13 yılın ardından nihayet iPad'ler için yerel desteği kullanıma sunduğunu duyurdu.
- Advertisement -

2011 yılında piyasaya sürülen Snapchat, bugüne kadar iPad’lerde yalnızca büyük siyah çerçeveli bir iPhone uygulaması olarak kullanılabiliyordu ve iPad’in büyük ekranına özel bir uyarlama yapılmamıştı.

Yeni güncelleme ile birlikte, Snapchat’in iPad’e özel bir sürümü kullanıcılarla buluşuyor. Uygulama artık iPad’in tam ekranını kaplayarak Snap çekimlerinde daha büyük bir alan sunuyor ve arkadaşlarınızı daha geniş bir açıyla görmenizi sağlıyor.

Bu adım, Snapchat’in iPad’lerdeki erişilebilirliğini artırırken, aynı zamanda yeni özelliklerin test edilmesi için bir deneme alanı oluşturuyor. Kullanıcılar, araçları, artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerini ve yapay zeka özelliklerini daha büyük bir ekranda deneme fırsatı bulacaklar. Ancak, Snapchat’in bu güncellemeyi neden şimdiye kadar ertelediği veya iPad kullanıcıları için özel deneyimler sunup sunmayacağı henüz belirsiz.

Yeni uygulamanın hala tam olarak tabletler için optimize edilmediğini belirtmek gerekiyor; çünkü uygulama sadece dikey modda çalışabiliyor, yatay mod desteği ise henüz bulunmuyor.

Apple yeni iPad'ler için özel etkinlik düzenlemeyecek

Şirketin bu hamlesi, geçen yıl TikTok’un optimize edilmiş bir güncelleme sunmasının ardından geldi. TikTok, büyük ekranları daha iyi kullanmak için yatay modda çalışma ve uygulamanın daha kolay gezinmesini sağlayan özellikler sunmuştu. Snapchat’in iPad desteği sunması, TikTok ile rekabet etme ve Snapchat’in TikTok’a rakip olarak geliştirdiği Spotlight özelliğine daha fazla dikkat çekme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, Instagram’ın hala iPad için yerel bir uygulama başlatmamış olması, Snapchat ve TikTok’a Meta’ya ait platform üzerinde küçük de olsa bir rekabet avantajı sağlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir