Techinside Google News
Techinside Google News

Xiaomi kendi işlemcisiyle mobil pazarda devrim yapmaya hazırlanıyor!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, mobil işlemci pazarına giriş yaparak sektörde büyük bir çalkalanmaya neden olabilir.
- Advertisement -

Xiaomi, mobil cihaz pazarında daha bağımsız hale gelmek ve maliyetlerini düşürmek amacıyla kendi işlemcisini üretme yoluna gidiyor. Şirket, 2025 yılında Snapdragon 8 Gen 1 benzeri bir çözümle karşımıza çıkabilir.

Güvenilir kaynaklardan Yogesh Brar, Xiaomi’nin mobil işlemcisi hakkında bazı ayrıntıları paylaştı. Aktarılan bilgilere göre, söz konusu çip TSMC’nin 4 nm N4P üretim süreci kullanılarak üretilecek. Performansının, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 seviyesinde olması bekleniyor.

Xiaomi’nin işlemcisi, Unisoc tarafından geliştirilen bir 5G modem içerecek. Kaynağa göre, Xiaomi bu yonga setini 2025’in ilk yarısında tanıtmayı planlıyor. Brar, ayrıca “2025 yılı Xiaomi için birçok devrimsel ürünle dolu büyük bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

İşlemcinin ismi henüz belli değil. Xiaomi’nin bu yonga setini öncelikli olarak orta segmentteki telefon ve tabletlerindekullanmayı planladığı belirtiliyor. Şirket, bu adımla maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Eğer bu ilk işlemci modeli başarılı olursa, Xiaomi daha gelişmiş işlemciler üreterek amiraller gemisi cihazlarında da kendi işlemcilerini kullanmayı düşünebilir. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir