Techinside Google News
Techinside Google News

Silikon Vadisi devlerinden yapay zeka yasasına destek!

Gelen son bilgilere göre birçok Silikon Vadisi devi, yeni yapay zeka yasa tasarısına olumlu. İşte en önemli ayrıntılar...
- Advertisement -

TechCrunch’ın edindiği bilgilere göre, OpenAI, Adobe, Microsoft ve xAI’ın kurucusu Elon Musk, yapay zeka modellerinin insanlığa zarar vermesini engellemeyi amaçlayan Kaliforniya yasasına destek verdiklerini açıkladı. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Bu yasa tasarısı, yapay zeka modellerini geliştirmek için en az 100 milyon dolar harcayan ve eğitim sürecinde 10^26 FLOPS işlem gücü kullanan teknoloji firmalarını kapsayacak şekilde hazırlanmış. Tasarı, geliştiricilerin yeni yapay zeka modelleri oluştururken yeterli güvenlik önlemleri almalarını zorunlu kılıyor.

Silikon Vadisi, yeni yapay zeka yasa tasarısına olumlu mu bakıyor?

Kaliforniya’daki yasa tasarısı, yapay zeka sistemlerinin güvenlik testlerine tabi tutulmasını ve büyük çaplı can kaybı risklerinin önlenmesini amaçlıyor. Ayrıca, 500 milyon dolar veya daha fazla mali zarara yol açabilecek durumların da ortadan kaldırılmasını hedefliyor.

Silikon Vadisi, yeni yapay zeka yasa tasarısına olumlu mu bakıyor?

Şirketlerin üçüncü parti denetimleri kabul etmelerini ve yapay zeka sistemlerinin herhangi bir zamanda kapatılabilmesini sağlayacak bir kapatma anahtarına sahip olmalarını gerektiren tasarı, eyalet senatosundan geçti ve bu hafta eyalet meclisinde oylanması bekleniyor.

Kaliforniya eyalet senatörü Scott Wiener’ın katkıda bulunduğu yasa tasarısı, birkaç değişiklik sonrası senatoya geri dönecek ve kabul edilirse, son olarak Vali Gavin Newsom tarafından imzalanacak.

Microsoft’un çalışanlarına verdiği maaş belli oldu!

Yasayı destekleyenlerden biri olan xAI’ın kurucusu Elon Musk, X hesabından konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Musk, “Bu zor bir karar ve bazılarını üzecek olabilir ancak Kaliforniya’nın SB 1047 yapay zeka güvenlik yasasını geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. 20 yıldan fazla süredir potansiyel risk oluşturan her ürünü denetlediğimiz gibi yapay zekanın da düzenlenmesini savunuyorum” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir