Techinside Google News
Techinside Google News

Bayern Münih, basketbolu geleceğe taşıyor: LED zeminler geliyor!

ASB GlassFloor tarafından üretilen LED ekranlı zemin teknolojisi, Bayern Münih'in BMW Park Arena sahasına kalıcı olarak kuruluyor.
- Advertisement -

Alman şirket ASB GlassFloor tarafından üretilen ve LED ekranlardan oluşan zemin teknolojisi, Bayern Münih’in basketbol sahası BMW Park Arena’ya kalıcı olarak kuruluyor. Bu yenilikçi teknoloji, basketbol maçlarını çok daha interaktif ve görsel açıdan ilgi çekici hale getirecek.

ASB GlassFloor teknolojisi, aslında yeni bir gelişme değil. 10 yılı aşkın süredir piyasada olan bu zemin, daha önce geçici olarak bazı turnuvalarda kullanılmıştı. Ancak bu kez, FC Bayern Basketbol Kulübü’nün sahası olan Münih’teki BMW Park Arena’da kalıcı olarak yer alacak. Şirket, Bayern Münih ile yapılan bu ortaklığın 2030 yılına kadarsüreceğini duyurdu.

Basketbol sahaları için devrim niteliğinde bir teknoloji

ASB GlassFloor teknolojisi, dayanıklı cam bir katmanın altında bulunan milyonlarca LED’den oluşuyor. Bu LED’ler, alt tarafta çift yaylı alüminyum bir alt yapı tarafından destekleniyor. GlassCourt OS yazılımının çalıştığı ayrı bir tablet ile LED’ler; geleneksel basketbol zemin işaretlerini, animasyonlu reklamları, maç verilerini ve oyuncu tanıtımı gibi birçok görseli gösterebiliyor. Böylece saha, oyuncular ve seyirciler için daha interaktif ve ilgi çekici hale geliyor.

Ayrıca, bu sistem yapay zeka destekli antrenman seansları sırasında da kullanılabiliyor. Antrenman esnasında oyuncuların gerçek zamanlı olarak en uygun saha pozisyonlarımevcut pas seçenekleri ve koşu hızları gibi bilgiler görüntülenebiliyor.

ASB GlassFloor, dayanıklılık ve performans açısından ahşap parke zemine göre birçok avantaj sunuyor. Şirket, zeminin yaklaşık 2,5 kat daha elastik olduğunu ve yüzeyindeki seramik noktalar sayesinde ahşap parkeden daha yüksek tutuşsağladığını belirtiyor. Ayrıca, zeminin sürtünmeden kaynaklı yanık oluşturma olasılığı daha düşük ve temizliği daha kolay. Sokak ayakkabılarından zarar görmeyen bu zemin, 70 yıl ömürlü olup LED’leri ise 100.000 saat çalışma süresine sahip. Ayrıca, ahşap zeminin aksine yeniden yüzey kaplaması gerektirmiyor.

ASB GlassFloor’un zemini, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA)Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF)ve Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından en üst düzey yarışmalar için sertifikalandırılmış durumda. Bu özellikleriyle, zemin hem oyuncular hem de organizatörler için cazip bir seçenek haline geliyor. BMW Park Arena’ya kurulacak olan bu yenilikçi zemin, basketbolseverlere unutulmaz bir maç deneyimi sunacak gibi görünüyor. Bayern Münih ve ASB GlassFloor iş birliğiyle basketbol sahaları artık teknolojiye ayak uyduruyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir