Techinside Google News
Techinside Google News

Hindistan, Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot gönderecek!

Hindistan, uzay keşfinde önemli bir kilometre taşına hazırlanıyor. Gelecek yıl Nisan ayına kadar, Hindistan Uzay Ajansı ISRO ve NASA arasındaki işbirliği kapsamında bir Hint astronotunun Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilmesi planlanıyor.
- Advertisement -

Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Jitendra Singh, bu heyecan verici haberi düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Hint Hava Kuvvetleri’ne mensup iki subay, Grup Kaptanları Shubhanshu Shukla ve Prashanth Balakrishnan Nair, şu anda ABD’de bu görev için eğitim alıyor. Shukla, Ax-4 olarak bilinen Axiom Space misyonu için seçilirken, Nair yedek aday olarak görev yapacak.

Hindistan, geçen yıl Ay’a yaptıkları başarılı inişi Ulusal Uzay Günü ile anacak!

Bu açıklama, Hindistan’ın ilk Ulusal Uzay Günü’nden hemen önce geldi. 23 Ağustos’ta kutlanacak bu gün, geçen yıl Vikram iniş aracının Ay’a başarılı inişini anıyor.

Bu yılın teması “Aya Dokunurken Hayatlara Dokunmak: Hindistan’ın Uzay Destanı.” Etkinlik sırasında, ISRO, Chandrayaan-3 misyonundan elde edilen bilimsel verileri araştırmacıların kullanımına sunacak. Yeni Delhi’deki Bharat Mandapam’da gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Hindistan Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu başkanlık yapacak ve uzayla ilgili yarışmaların kazananlarına ödüller verecek.

23 Ağustos’ta Vikram İniş Aracı, Ay’ın güney kutbuna başarılı bir iniş yapmıştı ve Pragyan Rover, keşfedilmemiş yüzeyden veri toplamıştı. Bu başarı, Hindistan’ı Ay’a iniş yapabilen dördüncü ülke konumuna getirdi.

ISRO’nun Yaklaşan Görevleri Hakkında Güncellemeler

ISRO ayrıca birkaç yeni görev hakkında da bilgi verdi. ISRO ve NASA işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan NISAR adlı dünya gözlem uydusunun, 2024 Şubat ayından sonra fırlatılması planlanıyor.

Uyduya ait 12 metrelik reflektör, ABD’de onarımdan geçiyor ve Ekim ayında Hindistan’a dönmesi bekleniyor. ISRO, 2027 yılında Ay’dan kaya ve toprak örnekleri getirmeyi amaçlayan Chandrayaan-4 misyonunu planlıyor.

Ayrıca, Japon Uzay Ajansı JAXA ile birlikte Ay’ın kutup bölgesini araştıracak olan Chandrayaan-5 misyonu için de çalışmalar sürüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir