Techinside Google News
Techinside Google News

Neuralink, düşünce gücüyle oyun oynatıyor!

Neuralink'in ikinci hastası Alex, Elon Musk'ın beyin-bilgisayar arayüzü ile sadece düşünceleriyle Counter-Strike 2 oynamayı başardı
- Advertisement -

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) girişimi Neuralink, ikinci hastasında da büyük bir başarı elde etti. Şirket tarafından geliştirilen “Link” isimli çip, birkaç hafta önce Alex adlı hastanın beynine yerleştirildi ve Alex, sadece düşünceleriyle Counter-Strike 2 oynayarak teknoloji dünyasında yeni bir dönüm noktasına imza attı.

Barrow Nöroloji Enstitüsü’nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından, Alex çipi kısa sürede etkili bir şekilde kullanmaya başladı. İlk denemelerinde bilgisayarın imlecini düşünceleriyle kontrol eden Alex, birkaç saat içinde önceki tüm yardımcı teknolojilerin hız ve doğruluk limitlerini aştı.

Neuralink’in yaptığı açıklamada, bu gelişmenin özellikle dört uzvunu kullanamayan bireyler için dijital cihazların kontrolünde performans artırıcı bir arayüz sağlamada önemli bir adım olduğu vurgulandı. Ameliyattan iki gün sonra Alex, bilgisayar destekli tasarım (CAD) yazılımı Fusion 360’ı kullanarak Neuralink şarj cihazı için özel bir montaj parçası tasarladı. Bu parça 3D yazıcıda basılarak BCI donanımına entegre edildi.

Neuralink, Alex’in üretkenliğini daha da artırmak için, Link çipi ile farklı fare tıklama türlerini eşleştirerek CAD yazılımındaki çeşitli modlar arasında hızla geçiş yapmasını sağladı. Alex, bu teknolojiyi kullanarak bağımsız çalışabilme becerilerini geliştiriyor.

Neuralink’in teknolojisi, Alex’in oyun tutkusunu da unutmadı. Önceden Quadstick adlı ağızla kontrol edilen bir joystick kullanarak oyun oynayan Alex, Neuralink çipi sayesinde sadece düşünceleriyle Counter-Strike 2 oynayabiliyor. Bu sayede oyun içindeki hareket ve nişan alma deneyimi, önceki yardımcı teknolojilere kıyasla büyük ölçüde gelişti.(benden daha iyi aimi var :D)

Alex, Link takılıyken Quadstick’i de kullanmaya devam ediyor, bu da oyun deneyimini daha da iyileştiriyor. Alex, yeni deneyimi hakkında “Sadece etrafta koşmak çok keyifli çünkü sağa sola bakabiliyorum ve Quadstick’i sağa sola hareket ettirmeme gerek kalmıyor. Nereye bakacağımı düşünüyorum ve o da istediğim yere gidiyor. Bu çılgınlık” dedi.

Elon Musk ise X platformunda yaptığı açıklamada, “Her şey yolunda giderse birkaç yıl içinde yüzlerce insan Neuralink’e sahip olacak, belki 5 yıl içinde on binlerce, 10 yıl içinde milyonlarca insan…” ifadelerini kullandı. Neuralink, 2024 yılı içinde toplamda 10 hastayı ameliyat etmeyi planlıyor. Alex’in durumu ise umut verici; herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadığı ve ilk hastada görülen sorunların tekrarlanmadığı belirtildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir