Techinside Google News
Techinside Google News

Cisco, iş gücünün yüzde 7’sini işten çıkarıyor! Bu yılki ikinci işten çıkarma!

Ağ teknolojileri devi Cisco, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bir bildirimde, küresel iş gücünün %7'sini oluşturan 6.000 çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu.
- Advertisement -

Cisco, yeniden yapılanmanın bir parçası olarak ağ, güvenlik ve iş birliği segmentlerini tek bir organizasyonda birleştiriyor. Şirketin mevcut ağlar bölümünün başkanı Jonathan Davidson, CEO’ya danışmanlık yapacağı yeni bir role geçecek.

Güvenlik iş kolunun artan önemini gösteren bu yeniden yapılanmada, Jeetu Patel, yeni genişletilmiş grubun başına geçecek ve Güvenlik ve İş Birliği’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Şirket, bu yeniden yapılanmanın bir parçası olarak, yılın ilk çeyreğinde 700 milyon ila 800 milyon dolar arasında, toplamda ise 1 milyar dolara kadar bir ön vergi yükü öngörüyor. Cisco, bu kesintilerin maliyet tasarrufu ile ilgili olmadığını, daha çok şirket içindeki verimliliği artırarak kaynakları yapay zeka, bulut ve siber güvenlik gibi hızla büyüyen alanlara yönlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti.

cisco güvenlik

Cisco’nun, yapay zeka ile optimize edilmiş ağ teknolojileri geliştirmek için Nvidia ile bir iş birliği yapması ve Mart ayında analitik firması Splunk’ı 28 milyar dolara satın alması, bu stratejik değişimin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Şirketin 2024 mali yılı için açıkladığı sonuçlara göre, toplam gelir %6 düşerek 53.8 milyar dolara gerilerken, net gelir %18 düşüşle 10.3 milyar dolara indi.

İşten çıkarmalar, Cisco’nun bu yıl içindeki ikinci büyük iş gücü kesintisi olacak. Şirket, Şubat ayında da yaklaşık 4.000 çalışanını işten çıkarmıştı. Cisco, artan bulut bilişim talebi ve yapay zeka destekli teknolojilere geçişe uyum sağlamak amacıyla stratejik bir dönüşüm geçiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir