Techinside Google News
Techinside Google News

Ferretly, başkanlık seçimi için AI destekli sosyal medya tarama aracı sunuyor!

Yapay zeka destekli sosyal medya tarama girişimi Ferretly, 2.5 milyon dolar tohum fonu ile seçim personelini taramak için tasarlanan yeni bir platform başlattı.
- Advertisement -

2019 yılında kurulan Ferretly, sosyal medyayı ve kamuya açık çevrimiçi verileri tarayarak geleneksel arka plan kontrollerinin gözden kaçırabileceği potansiyel riskleri ve davranışları ortaya çıkarmak amacıyla yapay zekayı kullanıyor.

Ferretly’nin kurucusu Darrin Lipscomb, daha önce Pipestream ve Avrio adlı iki yazılım girişimi kurdu; ardından, bu şirketleri BMC Software ile Hitachi’ye sattı. Lipscomb, Ferretly’nin işe alım yöneticilerinin işe aldıkları kişinin şirketin değerleriyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlandığını belirtiyor.

Ferretly, başkanlık seçimi için özel bir platform sunuyor

Şirket, 2024 başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla; adaylar, sandık görevlileri ve diğer seçim personelini taramak için yeni bir Seçim Personeli Tarama Platformu sunuyor. Bu platform, rahatsız edici davranış risklerini azaltmak için dijital kırmızı bayrakları değerlendiriyor. Bunlar arasında kışkırtıcı söylemler, nefret söylemi, aşağılayıcı veya zorbalık davranışları, uyuşturucu kullanımı, şiddet gibi şüpheli davranışlar ve aşırılık yanlısı gruplarla bağlantılar yer alıyor.

Ferretly’nin aracı, sosyal medya platformlarını tararken, aynı zamanda web sayfalarını ve haber makalelerini de inceleyerek ek bilgiler sağlıyor. Taramalar sonucunda elde edilen bulgular, işe alım yöneticilerine hızlı bir şekilde içgörü sunan raporlarla özetleniyor.

Ferretly, sosyal medya taraması ve veri koruması konusundaki tüm federal/eyalet yasalarına uyduğunu belirtiyor. Girişim, 32 ülkede müşterilere sahip; Deloitte, Blizzard Entertainment ve Paramount Global gibi önemli müşterilerle işbirliği yapıyor. Ayrıca, araçları kamu sektörü kuruluşları ve siyasi partiler tarafından da kullanılıyor.

Yeni fonlama, girişimin pazarlama çabalarını desteklemek ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini finanse etmek için kullanılacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir