Techinside Google News
Techinside Google News

Bir TV’ye 444 konsol bağladı Guiness rekoru kırdı!

Guiness rekorlar kitabına girmeye hak kazanan İbrahim Al-Nasser için oyun oynamak sadece eğlence değil, ciddi bir iş!
- Advertisement -

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yaşayan oyuncunun koleksiyonunda yüzlerce konsol var ve bunlardan 444 tanesi ona tek bir TV’ye bağlanan en fazla oyun konsolu rekoru unvanını kazandırdı.

Ne düşündüğünüzü biliyoruz, bu adamın televizyonunda kaç tane HDMI girişi var? Al-Nasser bu sorunu aşmak için ciddi bir çaba sarf etmiş. Kendisi TV’si ve oyun konsolları arasında bağlantı kurma konusunda tam bir profesyonel. Hatta belirli bir konsolu oynamak istediğinde başvurabileceği bir Excel tablosu bile var. Bu tablo ona söz konusu konsolu TV’de görüntülemek için hangi anahtarlayıcıyı açması gerektiğini söylüyor.

Guiness rekorlar kitabına da girmeyi başaran Al-Nasser, “Çok fazla video oyun konsolum var. Bir süre sonra oynayamadığım büyük bir oyun konsolu yığınım olduğunu fark ettim. TV bağlantı noktaları sınırlı ve oynamak istersem ya mevcut konsolun fişini çekebilirdim ya da her şeyi saklayıp daha fazla anahtarlayıcı ve daha fazla dönüştürücü ekleyebilirdim. Daha fazla anahtarlayıcı ekleyerek, sahip olduğum tüm oyun konsollarını TV’ye bağlama fikri aklıma geldi ve ardından Guinness Dünya Rekorları ile iletişime geçtim çünkü bu proje benzersiz,” diyor.

Guiness rekorlar kitabına giren İbrahim Al-Nasser’in koleksiyonu 30’dan fazla RCA anahtarlayıcı, 12’den fazla HDMI anahtarlayıcı ve klasik konsolları için gençlerin adını bile duymayacağı bağlantılarla donatılmış. İbrahim, 1972’de piyasaya sürülen ilk oyun konsolu Magnavox Odyssey’den 2023’ün sonlarında piyasaya sürülecek PlayStation 5 Slim’e kadar her şeye sahip. Koleksiyonunda Xbox 360, Nintendo Switch, Wii U, Sega Genesis ve Super A’Can gibi süper nadir konsollar da bulunuyor.

İbrahim’in koleksiyonunda ayrıca tak ve çalıştır oyunlar, HDMI oyun çubukları, android oyunlar ve daha fazlası yer alıyor. Al-Nasser “Benim için tüm zamanların en iyi oyun konsolu, her zaman, sonsuza dek bir numara, Sega Genesis,” diyor.

Küresel oyun konsolu pazarı, 2022’de karşılaşılan tedarik zinciri kısıtlamalarındaki iyileştirmeler, artan tüketici talebi ve Nintendo ile Sony’nin yeni sürümleri nedeniyle 2023’te yıllık bazda %10 büyüdü. Sony, PS5’in popülaritesi sayesinde 2023’te Nintendo’yu geride bırakarak en büyük oyuncu oldu.

Bununla birlikte yapay zekâ entegrasyonu, oyun sektörünün gelecekteki büyümesi için ayrılmaz bir parça olacak. Microsoft, başlangıçta destek sorgularına yardımcı olmak amacıyla Xbox için bir AI sohbet kutusu üzerinde çalışmaya başladı. Sony’nin yakında çıkacak olan PS5 Pro ve PS6 cihazlarını da yapay zekâ ile donatması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir