Techinside Google News
Techinside Google News

Laptop alırken nelere dikkat etmeli?

Laptop satın alma süreci kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu yazımızda Laptop satın alma rehberi ile soru işaretlerini gideriyoruz.
- Advertisement -

Yeni bir dizüstü bilgisayar satın almak bu günlerde kafa karıştırıcı olabilir. İster sadece e-postalarınızı kontrol etmeniz gereksin, ister en son video oyunlarını oynamak isteyin, bazı teknik terimleri anlamak önemlidir.

Yeni bir dizüstü bilgisayar satın alırken, karar vermeniz gereken ilk şey hangi işletim sistemi seçimi. Şu anda dizüstü bilgisayarlarda bulabileceğiniz en yaygın üç işletim sistemi Windows, macOS ve Chrome OS’dir.

Laptop satın alma rehberi için ilk sırada işletim sistemi var

Günümüzde satın alabileceğiniz dizüstü bilgisayarların çoğu Windows ile çalışır. Çok popüler oldukları için Windows dizüstü bilgisayarlar genellikle daha fazla uygulama ve özelliği destekliyor. Bu da onları herkes için harika bir seçim haline getiriyor.

Laptop satın alma rehberi

Windows dizüstü bilgisayarlar üreten düzinelerce şirket vardır. Fiyatları değişken olsa da, Windows dizüstü bilgisayarlar genellikle paranızın karşılığında en iyi donanımı sağlıyor. Genellikle onarımı ucuzdur ve yükseltmesi kolaydır.

Ancak, Microsoft’un 2025’e kadar Windows 10 desteğini sonlandıracağını belirtmek önemlidir. Bu nedenle, bu yıl yeni bir dizüstü bilgisayar satın alacaksanız, Windows 11 ile gelen veya en azından yeni işletim sistemiyle uyumlu olan bir tane bulmanız iyi bir fikirdir.

Ayrıca satın aldığınız dizüstü bilgisayarın Windows’unun “S modunda” olup olmadığını kontrol etmek de önemlidir. Bu, Microsoft Store’dan olmadıkları sürece uygulama indirmenizi engelleyecektir. Ancak, bu işletim sistemi sürümü güvenlik avantajları sağlıyor. Ayrıca daha sonra her zaman S modundan çıkabilirsiniz.

Tüm MacBook’lar, Apple tarafından Windows’a kıyasla kullanımı daha kolay olacak şekilde tasarlanan macOS’ta çalışır. Bu nedenle, MacBook’lar genellikle teknoloji meraklısı olmayan kullanıcılar için daha iyi bir seçenek. Ancak tasarımcılar, video editörleri ve diğer yaratıcı profesyoneller için de birçok programa sahiptirler.

MacBook’lar Windows dizüstü bilgisayarlar kadar popüler olmadığından, macOS için yaratılan virüs sayısı neredeyse hiç yoktur. Ayrıca, Apple MacBook’ların donanımı ve yazılımı üzerinde tam kontrole sahip. Bu nedenle Microsoft’tan daha iyi müşteri hizmeti sağlayabilir.

Ancak, MacBook’lar benzer özelliklere sahip olsalar bile genellikle Windows bilgisayarlardan daha pahalıdır. Fiyat farkının bir kısmı, MacBook’ların genellikle geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış olmasından kaynaklanır, bu da onları daha sağlam, şık ve zarif yapar. Laptop satın alma rehberi ile sizlere ilk aşamada dikkat edilmesi gerekenleri sunduk.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir