Techinside Google News
Techinside Google News

Şirketler dijital dönüşüme nasıl adapte olmalı?

Şirketler için dijital dönüşüm stratejisi seçimi ve uygulanması önemli bir başarı faktörü. Peki şirketler buna nasıl adapte olmalı?
- Advertisement -

Boston Consulting Group (BCG) Yönetici Direktörü John Wagner, her işletmenin dijital dönüşümde zorluklarla karşılaştığını söyledi. The Nation’a verdiği röportajda, işletmelerin dijital dönüşüm için çeşitli yönlere odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Tayland işletmelerinin dijital olgunluğu büyüme, gelişme ve strateji dahil tüm boyutlarda iyileşmiş olsa da uygulamada acı verici derecede yavaşlık yaşanıyor. Karmaşık iş yapıları, yatırım ve sonuç hassasiyetinin eksikliği nedeniyle şirketlerin yalnızca yaklaşık yüzde 30’u dijital dönüşümü başarıyla yönetebiliyor.

Şirketlerin başarılı olmasını ve dijital dönüşüme yatırım yapmayı kolaylaştırmak için kesin bir sonuca ulaşmak gerekiyor. Ayrıca geleneksel işletmeler, dijital çağda ortaya çıkan dijital yerli şirketlere kıyasla dijital dönüşümde çoğu zaman zorluk yaşıyor.

Dijital dönüşüm stratejisi ilkeleri

Wagner, dijital dönüşümün altı temel ilkesini şöyle özetledi:

1. Net bir sonuç elde etmek için dijital dönüşüm stratejisinin net olduğundan emin olmak

2. Dijital dönüşümün yalnızca CEO’ların sorumluluğu olmadığından emin olmak

3. Şirketlerin belirli sonuçlar için doğru dijital yeteneğe sahip çalışanlara sahip olmasını sağlamak

4. Teknoloji sektörü hızlı hareket eder ve bu da çoğu şirketin gerektiği kadar dinamik olmasını zorlaştırır. Bu nedenle teknolojiye ayak uydurmak için uyum sağlamak ve ayarlamak için kültür değişikliğine ihtiyaç var.

5. Şirketlerin, sonuçlara doğru adımlar atabilmeleri için yol boyunca ilerlemeyi ölçmeleri önemlidir.

6. İş girişimlerini destekleyen teknolojiye sahip olma

Ayrıca şirketlere dijital dönüşümde başarıya ulaşmak için dijital yerlilerin büyüme biçimini örnek almaları tavsiyesinde bulundu. Standard & Poor’s (S&P) Global 1200’deki geleneksel işletmelerin yüzde 28’inin başarılı dönüşüm geçirdiğini sözlerine ekledi.

Wagner, üretken yapay zekanın (YZ) pazarlama faaliyetlerini hızlandırabileceğini ve girdileri iyileştirebileceğini söyledi. Ancak pazarlamacıların fikir üretmek için bu araçları nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Böylelikle üretken yapay zekanın girdilerinin yararlı olup olmadığına karar verirken ekiplerin iyi yargıya sahip olması gerekiyor. Çünkü bu girdiler geniş ve kapsamlı kavramlar sunabiliyor.

İşletmelere, hedef kitlelerinin kim olduğunu ve ne amaçladıklarını derinlemesine incelemeleri, böylece ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş kampanyalar başlatabilmeleri tavsiyesinde bulundu. Dijital dönüşüm stratejisi için doğru yöntemle çalışmak en önemlisi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir