Techinside Google News
Techinside Google News

Apple Intelligence ücretli mi olacak?

Apple'ın yeni yapay zeka asistanı Apple Intelligence, kullanıcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki bu güçlü özellik ücretsiz mi kalacak?
- Advertisement -

Apple’ın WWDC etkinliğinde tanıtılan ve üretken yapay zeka özellikleri sunan Apple Intelligence, kısa bir süre önce ücretli bir abonelik planına geçiş yapacağı yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Ancak yeni bilgiler, Apple Intelligence’ın en azından önümüzdeki üç yıl boyunca ücretsiz kalmaya devam edeceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta, Apple’ın bazı Apple Intelligence özelliklerini aylık 20 dolar karşılığında ücretlendireceği bilgisi ortaya çıkmıştı. Şirket, bu yapay zeka özelliklerini başlangıçta ücretsiz sunmayı planlasa da, Apple Intelligence’ı zamanla abonelik temelli bir model haline getirmeyi hedefliyor olabilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın raporuna göre, Apple, üretken yapay zeka modelleri için önemli miktarda zaman ve para yatırımı yaptı ve bu yatırımın karşılığını almak istiyor. Ancak Gurman, Apple’ın en az üç yıl boyunca Apple Intelligence’ı ücretsiz olarak sunmaya devam edeceğinibelirtiyor. Bu durum, Apple Intelligence’ın ücretli hale gelmesinin 2027’yi bulabileceği anlamına geliyor.

Apple’ın yeni Siri deneyimi ve ChatGPT entegrasyonu, üst düzey özellikler olarak öne çıkıyor ve şirket bu özellikleri resmi olarak kullanıma sunmadan önce olgunlaştırmayı hedefliyor. Şirketin ilerleyen dönemlerde ekleyeceği üst düzey özellikler için ücret talep edeceği belirtiliyor. Böylece, hem gelir elde edilmiş olacak hem de bazı deneyimler ücretsiz olarak sunulmaya devam edecek. Ancak, Apple’ın ücretlendirilmeye değer bir özellik geliştirmesinin zaman alacağı vurgulanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir