Techinside Google News
Techinside Google News

Elon Musk’ın yapay zeka modeli Grok 2 açılıyor!

Tesla CEO'su Elon Musk, Grok 2 yapay zeka modelinin test sürümünün yakında çıkacağını duyurdu. İşte detaylar...
- Advertisement -

Tesla CEO’su Elon Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte xAI şirketinin sürekli geliştirdiği Grok 2 yapay zeka modelinin test sürümünün yakında yayınlanacağını duyurdu. Büyük dil modeli (LLM) kategorisinde yer alan Grok 2’nin önceki versiyonlara göre önemli iyileştirmeler içerdiği belirtildi. İşte detaylar…

Musk: Grok 2 yapay zeka modelinin test sürümü yakında yayınlanacak

Musk, Mart ayında yaptığı bir açıklamada, Grok 2 modelinin mevcut AI modellerini “tüm metriklerde” geride bırakacağını söylemişti. Grok 2’nin hemen ardından Grok 3 modelinin de geliştirileceği ve duyurulacağını belirten Musk, yıl sonuna doğru yapay zeka modelinin piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Grok 3’ün, OpenAI tarafından geliştirilen ve henüz piyasaya sürülmemiş olan GPT-5 seviyesinde veya daha üzerinde performans göstereceği iddia ediliyor. Grok modeli ilk olarak Kasım 2023’te tanıtılmıştı ve Musk tarafından xAI şirketi altında OpenAI ile rakip olması için geliştirilen yapay zeka modelinin Grok 2 sürümünün tanıtılacağı duyuruldu.

xAI, kurulduktan kısa bir süre sonra 6 milyar dolar fon toplamış ve şirketin değeri 24 milyar dolara ulaşmıştı. Nisan ayında piyasaya sürülen Grok 1.5 modeli ise, geliştirilmiş çıkarım yetenekleri ve daha uzun metin girişlerini işleyebilme kabiliyeti ile dikkat çekmişti.

Bu gelişmeler ışığında, Musk ve xAI’nin AI alanındaki rekabeti nasıl şekillendireceğini merakla bekliyoruz. Sizce Grok 2 ve Grok 3 modelleri, mevcut AI modellerini geride bırakabilecek mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir