Techinside Google News
Techinside Google News

Microsoft tarafından yayınlanan istihbarat raporu, İran’ın ABD seçimlerini hedef aldığını ortaya çıkardı!

Microsoft, İran’ın ABD başkanlık seçimlerini etkilemeye yönelik çevrimiçi faaliyetlerini hızlandırdığını ortaya çıkardı.
- Advertisement -

Microsoft tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, İranlı aktörlerin bir başkanlık kampanyasını e-posta kimlik avı saldırısıyla hedef aldıkları bildirildi.

İranlı aktörler, son aylarda sahte haber siteleri oluşturup aktivistleri taklit ederek özellikle kilit eyaletlerde Amerikalı seçmenleri etkileyecek ve bölünme yaratacak bir ortama zemin hazırlıyorlar.

Microsoft’un en yeni tehdit istihbarat raporunda, İran’ın önceki ABD seçimlerinde de aktif olduğu ve bu seçimde taktiklerini nasıl geliştirdiği gösteriliyor. Rapor, İran’ın bu çabalarının, eski Başkan Donald Trump’a özellikle karşı olduğunu öne sürüyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Trump da dahil olmak üzere birçok yetkiliye suikast düzenlemeye çalışan İran bağlantılı bir Pakistanlıya karşı suçlamaları açıkladı.

Microsoft raporu, oldukça kritik detayları gözler önüne serdi!

Microsoft’un raporu, İran, Rusya ve Çin’in ABD’deki siyasi kutuplaşmayı kendi ayrılıkçı mesajlarını yaymak için nasıl kullandığını da ortaya koyuyor.

Microsoft, İran’ın Devrim Muhafızları ile bağlantılı bir grubun Haziran ayında üst düzey bir ABD başkanlık kampanyası yetkilisini kimlik avı e-postasıyla hedef aldığını belirtti. Grup, e-postanın kökenini gizlemek için eski bir üst düzey danışmanın e-posta hesabını kullanarak saldırıyı gerçekleştirdi.

Microsoft İspanya

Ayrıca, İranlı bir grubun ABD tabanlı haber siteleri gibi görünen web siteleri oluşturduğu bildirildi. Bir site, Trump’ı “çılgın” olarak nitelendirirken, başka bir site Cumhuriyetçilere hitap etmek amacıyla LGBTQ konularına odaklanıyor.

İran’ın BM misyonu, “İran, altyapısını, kamu hizmet merkezlerini ve endüstrilerini hedef alan birçok saldırıya maruz kalmıştır. İran’ın siber yetenekleri savunma amaçlıdır ve tehditlerle orantılıdır. ABD başkanlık seçimi, İran’ın karışmadığı iç bir meseledir.” dedi.

Microsoft, yabancı aktörlerin yapay zeka teknolojisini nasıl kullandığını izlemeye devam ettiğini belirtti. Ucuz ve kolay erişilebilir araçların, saniyeler içinde gerçekçi sahte görüntüler, fotoğraflar ve videolar oluşturabileceği, bu nedenle bazı uzmanların seçmenleri yanıltmak için kullanılmasından endişe duyduğu bildirildi.

Microsoft’un raporu, İran’ın ABD seçimlerini etkilemeye yönelik çabalarının arttığını ve bu çabaların ABD’nin siyasi gerilimlerini artırmayı amaçladığını gösteriyor. Bu, özellikle Trump gibi İran’la gerginlikleri artırabilecek adaylara yönelik bir çaba olarak öne çıkıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir