Techinside Google News
Techinside Google News

Samsung iPad Air’a OLED ekran getiriyor!

Samsung, iPad Air'a OLED ekran getiriyor! 2026'da çıkması beklenen yeni iPad Air, daha canlı renkler ve daha iyi görüntü kalitesi sunacak.
- Advertisement -

Apple’ın yeni nesil iPad modelleri için OLED ekran üretimi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Samsung Display, iPhone ve iPad Pro modelleri için OLED panellerini üretmeye devam ederken, yeni nesil iPad Air OLED panellerinin de üretimini üstlenecek. Samsung’un A3 serisi üretim hattı, aylık 135.000 birim üretim kapasitesiyle çalışıyor. Bu kapasite, Apple’ın OLED ekran ihtiyacını karşılamada büyük bir avantaj sağlıyor. Buna karşılık, LG Display‘in iPhone için OLED panelleri üreten E6-1~3 serisi yalnızca 45.000 birim kapasiteye sahipken, iPad için OLED üreten E6-4 serisi ise sadece 15.000 birim kapasiteyle sınırlı.

Araştırma şirketi Omdia‘nın raporuna göre, OLED ekranlı iPad Air modelinin 2026 yılında, OLED ekranlı iPad minimodelinin ise 2027 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, 13 inç OLED ekranlı iPad Air modelinin bu tarihlerden daha geç çıkacağı tahmin ediliyor. Yeni iPad Air’ın 11 inç ve 13 inç ekran boyutlarıyla piyasaya sürülmesi olasılığı üzerinde durulurken, iPad mini‘nin ekran boyutunun 8.3 inçten 8.7 inçe çıkacağı öngörülüyor.

Bunun yanı sıra, yeni iPad mini ve iPad Air modellerinin, iki yığınlı LTPO OLED panellere sahip olacak yeni iPad Promodellerinden farklı olarak, tek yığınlı LTPS panellere sahip olması bekleniyor. Bu, maliyet ve üretim kolaylığı açısından Apple için daha uygun bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir