Techinside Google News
Techinside Google News

Kripto para birimleri ve geleceği

Kripto para sektörü hızlı yükselişinin ardından genel bir kullanım seviyesine ulaştı. Peki bizi gelecekte neler bekliyor?
- Advertisement -

Kripto para endüstrisi, kısa bir süre içinde nispeten düşük bir temel seviyeden finansal hizmetlerdeki en büyük ve en yıkıcı trendlerden birine dönüştü. Bu teknolojinin ne kadar yeni olduğu nedeniyle, endüstrinin hızlı büyüme patlamasını bağlamlandırmak zor.

Peki kripto için gelecekte ne var ve teknoloji ne kadar ileri gidecek? Rakamlarla başlayalım. Çeşitli araştırma raporları, kripto para sahipliğinin bugün yaklaşık 200-300 milyon kişide olduğunu ve Vietnam’ın kripto benimseme konusunda genellikle en olgun pazar olarak gösterildiğini gösteriyor.

Kripto para sektörünün geleceği

Allied Market Research’e göre, kripto para piyasasının değeri 2030 yılına kadar üç katına çıkacak. Neredeyse 5 milyar ABD dolarına ulaşmasını bekliyoruz. Allied, ana itici güçlerin havaleler ve küresel ödemeler olacağını söylüyor. Yani, eğer gerekirse, kripto paranın büyümeye devam edeceği ve gelecekte finansal hayatlarımızın merkezi yönlerinden biri haline geleceğine dair bir kanıt var.

Peki Kripto 2050 tam olarak nasıl olacak? Sanal paralar kullanarak günlük olarak mallar için ödeme yapacak mıyız? Kripto paralar, genç yetişkinler ve büyükanne ve büyükbabaları tarafından kolayca anlaşılabileceği gibi, nesiller arası bir kavram mı olacak yoksa teknoloji meraklılarının tekelinde mi olacak?

E-ticaret çözümü Sellix’in CEO’su Daniele Servadei, daha zayıf operatörlerin uzun vadede sarsılacağını söyledi. Servadei: “Kripto meraklıları ve inananları olarak, kendi sektörümüze daha eleştirel bakmaya başlamalıyız. Bugün bildiğimiz haliyle kriptoyu oluşturan temelden dolandırıcıların ve dolandırıcıların otlarını temizlememiz gerekiyor.” dedi.

Kripto sektörünün geleceğinin güvenle tanımlanacağını bekliyoruz. Güven belgelerini zaten oluşturan şirketlere büyümeleri için alan sağlıyor. Yeni katılımcıları titizlik ve incelemeye tabi tutacağını söylüyor. Servadei: “Bazı düzenleyici sıkılaştırmalar kaçınılmaz. Ancak belki de bu iyi bir şey. Çünkü sektör güvenini artıracak. Yatırımcıların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacak” diye düşünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir