Techinside Google News
Techinside Google News

Startup’larda pazarlama stratejileri: Nasıl müşteri kazanılır?

Startup pazarlama stratejilerinde bir hayli dikkatli olunmalı. Büyük şirketlerin uyguladığı stratejiler bazı dokunuşlarla startuplara uyarlanabiliyor.
- Advertisement -

Bir pazarlamacı olarak hedefiniz, müşteri edinme maliyetlerini düşük tutarken marka bilinirliğini ve satışları artırmaktır. DTC pazarlaması bunu yapmanın harika bir yoludur. Büyük perakendecilerle ortaklık kurmanın avantajları var. Ancak DTC markaları kendi pazarlama kanallarına sahip olarak çeşitli avantajlar elde ediyor:

Ürün markalaması, konumlandırma, pazarlama ve dağıtım kanalları üzerinde daha fazla kontrol

Müşteriler hakkında birinci taraf verileri, böylece alıcılarınızın kim olduğunu daha iyi anlarsınız

Daha düşük fiyatlarla yeni ürünler piyasaya sürmek için daha hızlı pazarlama süresi

Daha yüksek marjlar, çünkü perakendecilere indirimli ürün satmanıza gerek kalmaz

Startup pazarlama stratejilerinde dikkat edilmesi gerekenler

DTC markaları pazarlama çabalarına gelince daha proaktiftir. Walmart gibi mega perakendecilerin sunabileceği yerleşik kitlelere sahip değillerdir. Bu nedenle kendilerini tanıtmak için etkileyici pazarlama, SMS pazarlama, topluluklar ve e-posta gibi çeşitli stratejiler kullanırlar. Bu durum startuplar için de geçerli.

Doğrudan tüketiciye (DTC) pazarlama, ürünleri perakende işletmesi aracılığıyla değil, doğrudan tüketicilere tanıtmak için kullanılan tüm taktikleri ifade eder. Örneğin Everlane gibi bir marka, ürünleri için Walmart veya Amazon gibi markalarla çalışabiliyor. Bunun yerine, aracıyı tamamen ortadan kaldırarak ürünlerini potansiyel müşterilere tanıtır.

Ürününüzün ve markanızın pazarda nasıl temsil edileceği konusunda kontrol sahibi olmak istersiniz. DTC ürünlerinin pazarlanması, değer teklifinizin, markanızın ve mesajlaşmanızın kimsenin rekabet edemeyeceği benzersiz kesişimidir. Shopify ortağı olan Fifth & Cor’da marka ortaklığı uzmanı olan Lexie Becker, “Pazarlamaya istediğiniz şekilde yaklaşabilir ve sadık bir müşteri tabanı oluştururken en fazla satışı sağlayabilirsiniz. Müşteriler sizi rafta yanınızda oturan kişiyle karşılaştırmıyor. Böylelikle size ve onlara nasıl fayda sağlayabileceğinize bakıyorlar.” diyor.

DTC’yi işleten iş modelleri daha yüksek kar marjlarını koruma fırsatı sağlıyor. Kendi ürününüzü üreterek ve pazarlayarak, tedarikçilere göndermek yerine işinizde daha fazla para tutarsınız. AI hedefleme çözümü Proxima’nın kurucusu Alex Song, “DTC modelinin avantajları, öncelikle marka bilinirliğini oluşturmak ve yüksek hacimli müşteriler edinmek için dijital kanallar aracılığıyla ölçeklenebilen son derece ölçülebilir birim ekonomileri etrafında merkezlenmiştir” diyor. Bu nedenle startup pazarlama yöntemleri arasında girişiminizin kültürüne uygun yöntemi bulmanız gerekiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir