Techinside Google News
Techinside Google News

Katlanabilir telefonların yükselişi: Samsung Galaxy Z Fold4 incelemesi

Katlanabilir telefonlar konusunda Samsung en ön sırada yer alıyor. Samsung Galaxy Z Fold4 inceleme yazımızda bu alandaki yeniliklere değindik.
- Advertisement -

Samsung Galaxy Z Fold 4 ile Samsung görünüşe göre türü yeniden icat etmeye veya bu cihazlarını tasarımını kökten değiştirmeye çalıştı. Galaxy Z cihazı Z Fold 3’e göre bir dizi küçük ama hoş tasarım iyileştirmesi var. Ayrıca yeni bir işlemci ve ileri kamera dizisi getiriyor.

Tüm bunlar, selefinden daha hafif ve daha ince ve genel olarak geleneksel, 6.2 inçlik bir Android 12 cihazı olarak hizmet etmek için daha iyi donanımlı olan ve içine geniş, esnek bir 7,6 inçlik ekran yerleştiren bir cihaza dönüşüyor.

Samsung Galaxy Z Fold4 inceleme

Bu, çok az taviz sunan her şeyi yapabilen bir cihaz. Evet, Samsung Galaxy Z Fold 4 katlandığında ortalama bir akıllı telefondan belirgin şekilde daha kalın. Ayrıca kapak ekranı çoğu Android telefondaki ekrandan biraz daha dar. Ancak bunlar katlandığında kolayca cebe sığarken üretkenliği artıran bir telefon için ödenecek küçük bedeller.

Samsung, One UI yazılımına güncellemeleriyle üretkenliğe odaklandı. Hatta S Pen girişini bile destekliyor. ameralar mükemmel ve tanıdık. Samsung temelde Galaxy S22’nin kamera dizisini ödünç alıp Z Galaxy Fold 4’ün arkasında yer alıyor.

Güç açısından, Z Fold 4, Qualcomm’un şu anda sunduğu en iyi mobil CPU olan Snapdragon 8 Plus Gen 1’i ve 12 MB RAM’i içeriyor. Bu çip, Apple’ın A15 Bionic’i kadar güçlü değil. Ancak Qualcomm arayı kapatıyor ve testlerimize göre çip, çoğu tipik görev için ihtiyaç duyduğunuz tüm güce ve 8K video akışlarını düzenlemek gibi daha fazla CPU gerektiren görevler için yeterli boş alana sahip.

Pil ömrü konusunda bazı endişelerimiz var. 4.400mAh pil tipik bir iş gününü geçirir, ancak testlerimiz yaklaşık 13 saat olduğunu gösterdi. Ancak bu boyuttaki bir cihaz ve böylesine verimli bir çip için daha fazlasını umuyorduk. Gerçek şu ki, bir tablet ekranı en büyük standart 6.8 inç akıllı telefon ekranından bile daha fazla pil ömrü tüketecek. Samsung Galaxy Z Fold4 inceleme yazımızla bu telefonların gelecek trendlerine değindik.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir