Techinside Google News
Techinside Google News

Amazon, AI görüntü oluşturma aracında büyük değişiklikler yaptı!

Amazon, AWS müşterileri için Bedrock üretken yapay zeka platformunda kullanılan şirket içi görüntü oluşturma modeli Titan Image Generator’ın yeni bir versiyonunu piyasaya sürdü.
- Advertisement -

Amazon tarafından Titan Image Generator v2 olarak adlandırılan bu yeni model, kullanıcılara sunduğu bir dizi yenilikçi özellik ile dikkat çekiyor.

AWS baş geliştirici avukatı Channy Yun, bir blog yazısında kullanıcıların referans görüntüler kullanarak oluşturdukları görselleri “yönlendirebileceklerini”, mevcut görselleri düzenleyebileceklerini, arka planları kaldırabileceklerini ve görüntülerin farklı varyasyonlarını oluşturabileceklerini belirtti.

Yun’a göre, Titan Image Generator v2, birden fazla ön plan nesnesini algılayıp segmentlere ayırabilme yeteneğine sahip. Ayrıca kullanıcılar, bir renk paleti temel alınarak renk koşullu görseller oluşturabilir ve “image conditioning” (görüntü şekillendirme) özelliği ile yaratımlarını istedikleri şekilde şekillendirebilirler.

Model, opsiyonel olarak bir referans görsel alarak o görseldeki kenarlar, nesne sınırları ve yapısal unsurlar gibi belirli görsel özelliklere odaklanabilir. Ayrıca model, bir ürün ya da şirket logosu gibi referans görseller kullanılarak ince ayar yapabilir, böylece üretilen görsellerin tutarlı bir estetik sağlaması mümkün olur.

AWS, Titan Image Generator modellerini eğitmek için hangi verileri kullandığını açıklamak konusunda genel olarak belirsiz kalmayı sürdürüyor. Şirket daha önce, modelin eğitimi için kullanılan verilerin özel ve lisanslı verilerin bir kombinasyonu olduğunu belirtmişti. Bu tür bilgilerin çoğu satıcı tarafından açıklanmaması, rekabet avantajı ve fikri mülkiyet davalarıyla ilgili potansiyel risklerden kaynaklanıyor.

AWS, şeffaflık yerine, Titan Image Generator v2 gibi bir Titan modelinin potansiyel olarak telif hakkıyla korunan bir eğitim örneğini aynen kopyalaması durumunda müşterileri koruyan bir tazminat politikası sunuyor.

Şirketin yakın dönemdeki ikinci çeyrek kazanç çağrısında, Amazon CEO’su Andy Jassy, AWS’in Titan modelleri gibi üretken yapay zeka teknolojilerine dair hala oldukça iyimser olduğunu belirtti. Jassy, “Üretken yapay zeka alanı hızla büyüyecek ve bu büyük ölçüde bulutta inşa edilecek.” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir