Techinside Google News
Techinside Google News

Reddit, yapay zeka destekli bir arama özelliği tanıtacak!

Reddit kullanıcıları, yakında arama sonuçlarının üst kısmında yapay zeka tarafından oluşturulan özetler görecek.
- Advertisement -

Reddit kurucu ortağı ve CEO’su Steve Huffman, Salı günü gerçekleştirilen kazanç çağrısında yatırımcılara, şirketin içerikleri “özetlemek ve önermek” için yapay zeka destekli arama sonuç sayfalarını test etmeyi planladığını açıkladı.

Huffman, bu yeniliğin kullanıcıların içeriğe daha derinlemesine dalmasına ve yeni Reddit topluluklarını keşfetmesine yardımcı olacağını belirtti.

Bu özellik, Huffman’ın açıkladığına göre, şirketin birinci taraf ve üçüncü taraf teknolojilerinin bir kombinasyonunu kullanarak geliştirilecek. Şirket, bu deneyi yılın ilerleyen dönemlerinde başlatmayı planlıyor.

Şirketin son girişimlerini yakından takip edenler, şirketin radarında yapay zeka destekli bir arama özelliğinin olmasını bekliyor olabilirler. Reddit, Mayıs ayında OpenAI ile ortaklık kurduğunu duyurmuş ve bu sayede Reddit kullanıcıları ve moderatörleri için yapay zeka destekli özellikler geliştirmeyi hedeflemişti. Bu anlaşma aynı zamanda OpenAI’e sosyal ağın verilerini kullanma izni de veriyor. Şirket, bu yılın başlarında Google ile benzer bir anlaşma imzalamıştı.

Yapay zeka, bugünkü çağrıda da önemli bir konu başlığıydı. Huffman, Reddit’in yapay zeka destekli dil çeviri özelliğinin başarısından bahsederek, Fransa’nın Reddit’in “en hızlı büyüyen ülkelerinden” biri olduğunu belirtti. Şirket, çeviri özelliğini Almanca, İspanyolca ve Portekizce dillerine genişletmeye de başlıyor.

Bugün, Reddit’in halka açık bir şirket olarak çeyrek dönem kazançlarını ikinci kez bildirdiği gündü. İkinci çeyrek için şirket, haftalık aktif kullanıcı sayısının geçen yıla göre %57 artarak 342,3 milyona ulaştığını bildirdi. Gelirler ise Wall Street tahminlerini aşarak 253,8 milyon dolar yerine 281,2 milyon dolar oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir