Techinside Google News
Techinside Google News

Roblox Türkiye’den erişime engellendi

Roblox.com, Türkiye'de erişime engellendi.
- Advertisement -

Bugün, popüler oyun platformu Roblox‘un Türkiye’den erişimi engellendiInstagram‘dan sonra, şimdi de Roblox.com‘a erişim sınırlandırıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre, engelleme Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı kararı ile gerçekleştirilmiş.

Bu gelişmenin ardından, Roblox’un daha önce gündeme gelen önemli bir özelliği tekrar dikkat çekiyor. IKEA24 Haziran tarihinde Roblox üzerinde sanal bir mağaza açarak büyük bir yeniliğe imza atmıştı. ‘The Co-Worker Game‘ adlı sanal mağazada, gerçek maaş ödemesi yaparak 10 kişilik bir iş gücü oluşturacağını açıklayan IKEA, bu girişimiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak, pozisyonlar yalnızca Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti‘nde yaşayan 18 yaş ve üzeri kişiler için geçerliydi.

IKEA, bu projeyle “Roblox’ta ücretli çalışma imkanı sunan ilk marka” olduklarını vurguladı. Şirketin açıklamasında, “IKEA’da kariyer gelişimi için belirlenmiş tek bir yol yoktur. Çalışma arkadaşlarımız hem oyunda hem de gerçek dünyada rollerini değiştirebilir, departman değiştirebilir veya istedikleri yönde kendilerini geliştirebilir. IKEA’da öğrenmenin ve büyümenin pek çok yolu vardır ve platformdaki IKEA’nın amacı da budur,” denildi. Bu adım, birçok şirkete örnek teşkil edebilir.

Roblox’un Türkiye’den erişiminin engellenmesiyle ilgili detaylı bilgi henüz paylaşılmadı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir