Techinside Google News
Techinside Google News

Rotonium, uzayda kullanılabilecek bir kuantum bilgisayar için 1,1 milyon dolar topladı!

İtalyan derin teknoloji girişimi Rotonium, zorlu koşullarda, özellikle uzayda çalışabilecek kadar sağlam bir kuantum bilgisayar geliştirmeyi hedefliyor.
- Advertisement -

Padua’daki Le Village kuluçka merkezinde yer alan Rotonium, bu hedefe ulaşmak için 1,1 milyon dolarlık risk sermayesi fonu topladı.

Fonlama turu, Obloo Ventures ve CDP Venture Capital’in teknoloji transfer fonu tarafından oluşturulan Ulusal Havacılık ve Uzay Teknolojisi Transfer Merkezi Galaxia tarafından finanse edildi.

Şirket, mini boyutlara indirgenebilecek yeni bir tek-foton kübit kuantum işlem birimi (QPU) geliştirmeyi amaçlıyor. Bu merkezi olmayan paradigma, tek-proton QPU kullanan bir kuantum bilgisayarının, büyük soğutma ekipmanlarına ihtiyaç duymadan oda sıcaklığında veya hatta uçuşta ya da uzayda çalışmasını sağlayacak.

Rotonium, fonu bu yeni mimarinin performansını doğrulamak için fotonik bileşenleri geliştirmeye ve potansiyel bir ticari kuantum işlemcisi tasarlamaya yönelik araştırmalara yatırmayı planlıyor. İlk adımları, bileşenlerin entegrasyon testlerini gerçekleştirmek ve daha fazla personel istihdam etmek olacak.

Rotonium CEO’su Roberto Siagri, “Yeni bir fotonik kuantum bilgisayar mimarisinin temellerini attığımız iki yılın ardından, bu yatırım turu, yenilikçi teknolojimizin potansiyelini kanıtlayacak bir silikon fotonik çipin geliştirilmesini hızlandırmamızı sağlayacak.” dedi.

CDP Venture Capital’ın Tech Transfer Fund Başkanı Claudia Pingue ise Rotonium’un araştırmalarının kuantum bilgisayarların yaygın olarak kullanılacağı bir döneme doğru atılan bir adım olabileceğini ifade etti.

Pingue, “Şirketin önerdiği orijinal çözüm, fotonları daha sağlam bir yapılandırmada kullanma imkânını değerlendirdiğinden, daha önce eşi benzeri görülmemiş hesaplama yeteneklerinin kenarda, doğrudan yörüngede kullanılmasını sağlıyor. Bu, karmaşık ve hacimli kurulumlara ihtiyaç duymadan ve yörüngede mevcut enerji gereksinimleriyle uyumlu enerji gereksinimleriyle gerçekleştirilebiliyor.” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir