Techinside Google News
Techinside Google News

Apple, M4 çipli yeni Mac’leri bu yıl piyasaya sürecek!

Apple, 2024 yılına hızlı bir giriş yaparak Mayıs ayında M4 çipli iPad serisini tanıttı. Şimdi ise şirket, M4 çipiyle güçlendirilmiş yeni MacBook ve iMac modellerini bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
- Advertisement -

Ancak, tüm Mac modellerinin 2024 yılında M4 güncellemesi alması beklenmiyor; bazıları 2025’e kadar piyasaya çıkmayabilir.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, M4 çipli birçok MacBook ve iMac modelinin bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ancak, MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro modellerinin 2025’e kadar M4 güncellemesi alması beklenmiyor. Gurman ayrıca, Ocak 2023’te piyasaya sürülen mevcut modelin ardından, Mac mini’nin 2024 yılının sonlarına doğru nihayet güncelleneceğini belirtti.

Mevcut Mac Pro, M2 Ultra da dahil olmak üzere M2 serisi çiplerle çalışıyor. Ancak Gurman’ın daha önceki bir raporu, yeni nesil modelin M4 Ultra çiple piyasaya sürülebileceğini ve bu durumun onu piyasadaki en güçlü masaüstü bilgisayarlardan biri haline getirebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Mac Studio’nun da “yüksek performanslı bir M4 çip” alacağı ve muhtemelen 2025’in ortalarında piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Gurman’ın son haber bülteni, yeni nesil Mac serisinin çoğunun donanıma odaklanacağını, ancak tasarımların büyük ölçüde değişmeden kalacağını öne sürüyor. Ancak bir Mac modelinin, selefinden “daha dramatik değişiklikler” alabileceği ve bu durumun onu diğerlerinden ayırabileceği söylentiler arasında. Gurman, hangi modelden bahsettiğini belirtmemiş olsa da, bu modelin Mac Pro veya Mac mini olabileceği düşünülüyor.

Son yıllarda Apple, MacBook Air, MacBook Pro ve iMac modellerinin tasarımlarını yeniledi. Ancak Mac Pro ve Mac mini, Apple Silicon’a geçişten bu yana önemli bir tasarım değişikliği görmedi. Mevcut Mac Pro, 2019 yılında tanıtılan tasarımı koruyor ve Mac mini’nin tasarımı da 2010 modeline oldukça benziyor. Eğer Gurman’ın tahmini doğru çıkarsa, bu cihazlardan biri nihayet uzun zamandır beklenen bir tasarım değişikliği alabilir.

Yeni dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra, Apple’ın iMac için yeni aksesuarlar üzerinde çalıştığı da bildiriliyor. Şirketin, 24 inç iMac modeli için Lightning’den USB-C’ye geçiş kapsamında USB-C aksesuarlarını dahil etmesi bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir