Techinside Google News
Techinside Google News

CoFlow Jet gemilerin yakıt tüketimini %90 azaltıyor!

İklim kriziyle mücadelede denizcilik sektörü de önemli adımlar atıyor. Geleneksel kargo gemilerinin yüksek yakıt tüketimi ve çevresel etkileri, yenilikçi çözümler arayışını hızlandırdı.
- Advertisement -

CoFlow Jet, kargo gemilerinin dizele olan bağımlılığını azaltmak ve yakıt tüketiminde yüzde 90’a varan tasarrufsağlamak amacıyla yenilikçi bir tahrik türü geliştirdi. Bu girişim, gemilerin güvertelerine monte edilecek dev silindirlerüzerinde çalışıyor. Silindirler, havayı emerek, basınçlandırarak ve farklı bir yöne doğru fırlatarak itme gücü oluşturuyor.

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan iklim krizi, araştırmacıları daha verimli ve sürdürülebilir çözümler aramaya itiyor. CoFlow Jet’in geliştirdiği bu sistem, kargo gemilerinin yakıt tüketiminde yüzde 90’a varan tasarrufsağlayarak denizcilik sektöründe büyük bir değişim yaratabilir. Bu yenilik, eski teknolojilerin modernize edilmesiyle ortaya çıkıyor.

Silindir yelkenler geliyor

Son yıllarda kargo gemileri için çeşitli yelken sistemleri tasarlandı ancak çoğu limanlar için uygun değildi ve hareketli parçaları bulunuyordu. CoFlow Jet’in silindirleri ise alçalabilir yapıda olacak ve hareketli parçaları bulunmayacak. Bu sayede köprülerin altından geçiş veya limanlara giriş-çıkış sırasında herhangi bir sorun yaşanmıyor. Ayrıca bu yelkenler mevcut gemilere de kolaylıkla takılabiliyor.

Çevre dostu ve verimli

CoFlow Jet’in en büyük avantajı, çevre dostu olması. Denizcilik sektörü, küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 3’ünden sorumlu. Silindir yelkenler, bu sektörü karbondan arındırmada önemli bir rol oynayabilir. Şirket, sistemlerinin şu anda az sayıda kargo gemisinde kullanılan rüzgar destekli tahrik ünitelerinden çok daha verimli olacağını belirtiyor.

Şu an tasarım ve simülasyon aşamasında olan CoFlow Jet, belirli nakliye rotalarında yüzde 50 ila 90 arasında yakıt tasarrufu öngörüyor. Bu yeni tahrik türü, denizcilik sektöründe sürdürülebilirlik adına büyük bir adım olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir