Techinside Google News
Techinside Google News

Neuralink insanları yapay zeka ile etkileşime sokacak!

Elon Musk, Neuralink beyin implantlarının, insanların gelişmiş yapay zeka sistemleriyle entegre olmasının ve onlarla rekabet edebilmesinin en iyi yolu olacağını söylüyor.
- Advertisement -

Neuralink, Musk’ın geleceğin teknolojisi olarak gördüğü beyin implantlarını geliştiren girişimi. Bu mikroçipler, beyin aktivitelerini kaydedip simüle etmeyi amaçlıyor. Musk, bu teknolojinin gelecekte nörolojik bozuklukları tedavi edebileceğini veya görme gibi doğal duyuları geliştirebileceğini umuyor.

Musk, bilgisayar bilimcisi Lex Friedman ile yaptığı son podcast röportajında, “İnsanlara süper güçler verelim.” dedi. Neuralink, ilk hastasına Ocak 2024’te bir çip yerleştirdi. Haftalar sonra, şirket bu hastanın yalnızca düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar faresini kontrol edebildiğini açıkladı. Musk, şirketin daha sonra ikinci bir hastaya da bir çip yerleştirdiğini belirtti.

Musk, Neuralink’i insanların yapay zeka ile “simbiyoz” yaşamasını sağlayabilecek bir teknoloji olarak lanse etti. Friedman ile yaptığı görüşmede, Neuralink çiplerinin, yapay zekanın insanları geride bırakmasını önlemenin en iyi yolu olabileceğini ve bunun “Terminatör” tarzı felaket senaryolarını engelleyebileceğini söyledi. Musk, Neuralink’in, insanların yapay zeka ile olan iletişimini büyük ölçüde artırarak yapay zeka güvenliği konusunda da bir çözüm sunabileceğini belirtti.

Musk, Neuralink cihazlarının sonunda hasar görmüş nöronları onararak körlük ve felç gibi sorunları çözebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, bu cihazların şizofreni ve nöbet sorunları gibi rahatsızlıkları da çözebileceğini dile getirdi.

yapay zeka şirketi Neuralink

Musk, bu teknolojinin sadece nörolojik hasara sahip insanlara iletişim yeteneklerini geri kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda doğal yeteneklerini de geliştirebileceğini belirtti. Hatta bir kişinin Neuralink kullanarak, insan gözlerinden daha yüksek çözünürlüklü bir görüş elde edebileceğini bile öne sürdü.

Musk, Neuralink’in ilk aşamalarının nöron hasarını çözmek olduğunu ve bu teknolojinin, yapay zeka sistemleriyle iletişim kurmak gibi daha karmaşık şeyleri yapabilme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir