Techinside Google News
Techinside Google News

Uber ve BYD 100.000 araç için anlaşmaya vardı!

Uber ve BYD, yolculuk platformunda 100.000 yeni elektrikli aracın hizmete girmesi için bir anlaşma yaptı. Anlaşma, öncelikle Avrupa ve Latin Amerika’da uygulanacak.
- Advertisement -

Duyuruya göre anlaşma, Uber platformundaki sürücülere BYD üzerinden daha uygun fiyatlı elektrikli araçlara erişim sağlamayı ve sahip olma maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor. Ancak, aynı sürücüler için endişe verici bir gelişme de var; iki şirket, ileride Uber platformunda otonom araçları kullanmayı planlıyor olabilir.

Açıklamada ayrıca Uber sürücülerinin, özel araç sahiplerine oranla beş kat daha hızlı bir şekilde elektrikli araçlara geçiş yaptığı; elektrikli araç fiyatları ve finansman imkanlarının bu geçişin önündeki engeller olarak öne çıktığı belirtildi. Şarj altyapısı, özellikle Birleşik Krallık gibi ülkelerde, başka bir önemli sorun olarak dikkat çekiyor.

Anlaşma ayrıca yetkililer tarafından da incelenebilir. ABD’nin Çin EV’lerine uyguladığı tarifeler yüzde 100 seviyesinde, ancak BYD’nin AB’de tarifelerin yüzde 17,4 olmasıyla daha düşük bir engele sahip olduğu belirtiliyor.

BYD, Türkiye yatırımı ile Tesla’ya darbe vuracak!

BYD, Çinli yetkililerden seviye üç otonom araçlarını halka açık yollarda test etme izni aldı ve Türkiye’de 1 milyar dolarlık bir otomobil fabrikası kurma planlarını açıkladı. Raporlara göre, ülkemizde kurulacak olan bu tesis yıllık 150.000 araç üretim kapasitesine sahip olacak.

Türkiye’de araç üretmek, BYD’ye AB’nin Gümrük Birliği’ne üye olan ülkemiz üzerinden bu vergilerden kaçma imkanı sağlayabilir.

Uber Türkiye'de çalışıyor mu

Bu anlaşma, BYD’nin en büyük rakibi Tesla’ya bir darbe olarak görülüyor. Tesla, kısa bir süre önce CEO Elon Musk’ın tasarımda bazı değişiklikler yapma kararı almasının ardından robotaksi aracının tanıtımını erteledi. Musk, denetimsiz Tam Otonom Sürüş hakkında geçmişteki tahminlerinin fazla iyimser olduğunu kabul etti.

Tesla, en son mali raporunda gelirlerin büyük ölçüde durağan olduğunu bildirdi, bu durum bazı yatırımcıları şirketin ana otomobil işinin baskı altında olduğu konusunda endişelendirdi. Musk ise BYD gibi rakiplerden gelen indirimlerin, elektrikli araç üreticisi için işleri zorlaştıran bir faktör olduğunu belirtti.

BYD Amerika CEO’su ve icra başkan yardımcısı Stella Li, “Bu işbirliği, kentsel mobilitenin elektriklendirilmesinde yeni bir dönemi başlatıyor ve en son teknoloji elektrikli araçlarımızın dünya çapındaki şehirlerde yaygın bir hale gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir