Techinside Google News
Techinside Google News

Nvidia’dan insansı robot geliştirme için kritik hamle!

Nvidia duyurduğu yeniliklerle geliştiricilerin Apple Vision Pro gibi cihazlardan robotları eğitmek için veri oluşturmasını sağlıyor
- Advertisement -

Nvidia, robotik geliştiricilerin insansı robotların gelişimini hızlandırmalarını sağlamak için bir dizi yapay zekâ modeli ve hizmetini tanıttı. Colorado’da her yıl düzenlenen Siggraph etkinliğinde Nvidia, üreticilerin ve geliştiricilerin “yeni nesil insansı robotları inşa etmelerine” yardımcı olacak bir çözümlerini duyurdu.

Nvidia’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, etkinlikte yaptığı konuşmada “Yapay zekânın bir sonraki dalgası robotik ve en heyecan verici gelişmelerden biri de insansı robotlar” dedi ve ekledi: “Nvidia robotik yığınının tamamını geliştirerek dünya çapındaki insansı robot geliştiricilerine ve şirketlere, ihtiyaçları için en uygun platformları, hızlandırma kütüphanelerini ve yapay zekâ modellerini kullanmaları için erişim sağlıyoruz.”

Sunulanlar arasında, yapay zekâ görevleri için önceden oluşturulmuş kapsayıcılar sağlamak üzere tasarlanmış bir mikro hizmet paketi olan Nvidia NIM’in yeni sürümleri de yer alıyor. Duyurulan hizmetlerden MimicGen NIM mikro hizmeti, Apple Vision Pro gibi uzamsal hesaplama cihazlarından kaydedilen tele-operasyon verilerine dayalı sentetik hareket verileri üretiyor. Bir diğer hizmet olan Robocasa NIM mikro hizmetiyse OpenUSD’de robot görevleri ve simülasyona hazır ortamlar oluşturarak robotik geliştiricilerin 3D test ortamları oluşturmasını sağlıyor.

Siggraph’ta ayrıca, kullanıcıların karmaşık robotik geliştirme iş akışlarını şirket içi veya buluttaki dağıtılmış bilgi işlem kaynaklarında düzenleyip ölçeklendirebilecekleri buluta özgü yönetilen bir hizmet olan Osmo da tanıtıldı.

Kullanıcılar, bu hizmetler sayesinde insansı robotlar için ek öğrenme gibi görevleri büyük ölçekte görselleştirebilir ve yönetebilir. Nvidia, Osmo’nun dağıtım ve geliştirme sürelerini aylardan bir haftanın altına düşürmek için kullanılabileceğini söyledi.

Yeni araçlar, Project GR00T ve Issac Sim’e erişim sağlayan yeni Nvidia İnsansı Robot Geliştirici Programı aracılığıyla kullanıma sunuluyor. Boston Dynamics’in baş teknoloji sorumlusu Aaron Saunders, konuyla ilgili olarak “Boston Dynamics ve Nvidia, robotikte mümkün olanın sınırlarını zorlamak için uzun bir yakın işbirliği geçmişine sahip” diyor ve ekliyor: “Bu çalışmanın meyvelerinin sektörün geneline ivme kazandırdığını görmek bizi gerçekten heyecanlandırıyor ve erken erişim programı sınıfının en iyisi teknolojiye erişmek için harika bir yol.”

Nvidia çözümleri birlikte çalışıyor

Siggraph’ta Nvidia, yeni araç paketinin pahalı insansı geliştirme maliyetlerini ve süresini azaltmanın bir yolu olduğunu, çünkü geliştiricilerin eğitim verilerini sentetik olarak oluşturmak için simülasyon teknolojilerini kullanabileceğini söyledi. Apple Vision Pro gibi bir cihaz takan geliştiriciler, daha sonra sentetik veri kümeleri oluşturmak için verileri kullanan yeni MimicGen NIM mikro hizmetine beslenebilen gösterileri yakalayabilir.

Daha sonra, Nvidia’nın Project GR00T modeli MimicGen NIM tarafından üretilen veriler üzerinde eğitilebilir ve Robocasa NIM daha sonra robot modelini yeniden eğitmek için deneyimler oluşturmak üzere devreye sokulabilir

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir