Techinside Google News
Techinside Google News

Kullanıcıları dinleyerek gelişen yapay zeka asistanı, 7 milyon dolar topladı!

Bee, yeni bir yapay zeka (AI) asistanı geliştirmek için 7 milyon dolar fon topladı. Bu yatırım turuna Exor liderlik etti ve Bee’nin giyilebilir AI asistanı üzerinde çalışmasına olanak sağladı.
- Advertisement -

Bee tarafından geliştirilen bu cihaz, kullanıcıların konuşmalarını dinleyerek onlardan öğreniyor, notlar alıyor, bağlamsal hatırlatmalar yapıyor ve listeler oluşturuyor. Şirket ayrıca Apple Watch ile uyumlu bir uygulama da geliştirdi.

Bu yatırım turunda açıklanan tutar, önceden toplanmış 1.5 milyon dolarlık pre-seed fonunu da içeriyor. Greycroft, New Wave VC, Banana Capital ve daha önce birkaç spor ağı kurmuş olan TV yöneticisi Brian Bedol da bu yeni yatırım turuna katıldı. Bee’nin kurucu ortağı ve CEO’su Maria de Lourdes Zollo, verdiği bir demeçte, Bee AI’in asıl odak noktasının asistanı çalıştıran yazılım olduğunu belirtti. Şirket, uygulamanın sürekli olarak kullanıcının telefon mikrofonunu kontrol etmesine gerek kalmaması için bir giyilebilir cihaz geliştirdi.

Bee’nin cihazı ve uygulaması, kullanıcıların telefon bildirimlerini okuma, önemli mesajlar ve etkinlikler hakkında hatırlatmalar alma, e-postalar veya tweetler yazma ve talep üzerine alışveriş önerileri alma gibi çeşitli görevleri yerine getirebiliyor. Cihazda şu an için yalnızca kaydı durdurma işlevi gören bir sessiz düğmesi bulunuyor, ancak şirket bu düğmeyi komut tetiklemek için de kullanmanın yollarını araştırıyor.

Bee AI’in piyasaya girmeye çalıştığı alanda, üretken yapay zekanın güvenilir bilgi üretme yeteneği konusunda bazı şüpheler bulunuyor. Rabbit gibi startup’lar, çeşitli görevleri yapmak için AI ajanlarını kullanmayı denedi ancak süreç henüz güvenilir bir şekilde çalışmıyor. Buna rağmen, A16z destekli Limitless ve Friend gibi birkaç startup da benzer işler yapmayı vaat eden giyilebilir cihazlar üzerinde çalışıyor.

Bee’nin kurucuları Maria de Lourdes Zollo ve Ethan Sutin daha önce Twitter’da birlikte çalıştı. Zollo, Twitter’da Twitter Spaces’ı hayata geçiren ekibin bir parçasıydı ve Sutin ise mühendislik lideriydi. Şirketin yatırımcıları, ekibin yeteneklerine güveniyor. Greycroft’un yönetici ortağı Ian Sigalow, Bee’nin ekibinin mühendislik konusunda yetenekli olduğunu ve milyonlarca kullanıcıya ürün sunmuş geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Bee, kullanıcılarının mahremiyeti konusunda bazı endişeler doğurabilir. Ürün şu anda beta aşamasında ve kullanıcıların çevresindeki kişilerin söylediklerini de modelin kullanıcı hakkında daha fazla bilgi edinmesi için kullanıyor. Ancak şirket, resmi lansmandan önce, sözlü izin verilmediği takdirde kullanıcı olmayan kişilerin seslerini kullanmayı durdurmayı planlıyor. Şirket, platformunun ses kayıtlarını depolamadığını ve yalnızca kullanıcı hakkında daha fazla bilgi edinmek için transkriptleri kullandığını iddia ediyor.

Bee, cihazını 49 dolara ve aylık 19 dolarlık abonelik ücretiyle sunmayı planlıyor. Şirket, Black Friday’den önce sipariş almaya başlamayı hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir