Techinside Google News
Techinside Google News

Kurban Bayramı’nda dijital ödemeler rekor kırdı!

Bankalararası Kart Merkezi tarafından yayınlanan veriler, Kurban Bayramı boyunca dijital ödemelerde büyük bir yükselişin kaydedildiğini ortaya koyuyor
- Advertisement -

Kurban Bayramı’nda dijital ödemelerin yükselişi gözler önünde bir kez daha belirginleşti. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından paylaşılan veriler, bu yıl gerçekleştirilen 132,3 milyar TL’lik kartlı ödeme tutarının, geçen yıla göre %93’lük bir artış gösterdiğini ortaya koydu.

216 milyon kartlı işlemle gerçekleşen bu rekor rakam, Türkiye’de ödeme alışkanlıklarının dijitalleşmesinin hızla ilerlediğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. BKM’nin geliştirdiği yerli ve milli kart şeması TROY, BKM Express dijital cüzdanı ve çevrimiçi ödeme doğrulama sistemleri gibi yenilikçi çözümler bu artışta önemli rol oynuyor.

Arife Günü harcama rekoru kırıldı  

Bankalararası Kart Merkezi raporuna göre, Kurban Bayramı’nda en yoğun gün olan Arife günü, 45,4 milyar TL’lik işlemle toplam harcamaların neredeyse yarısını oluşturdu. En fazla işlem ise akşam saatlerinde, 18:00-19:00 arasında gerçekleşti.

Sektörel bazda incelendiğinde, 29,4 milyar TL ile marketler en fazla harcamanın yapıldığı sektör olarak öne çıktı. Giyim, akaryakıt istasyonları, yemek ve çeşitli gıda sektörleri ise sırasıyla %12, %10, %10 ve %8’lik paylara sahip.

Giyim, akaryakıt istasyonları, yemek ve gıda sektörleri harcamaları

Kuyumcular sektörü önde 

Kurban Bayramı’nda en dikkat çekici artış ise Kuyumcular sektöründe görüldü. Geçen yıla göre %137’lik bir artışla 1,7 milyar TL’lik harcama gerçekleşti. Giyim sektörü %127’lik artışla 15,6 milyar TL’ye ulaşırken, Market sektörü %110’luk artışla 29,4 milyar TL’ye ulaştı.

Kurban Bayramında En Fazla Kartlı
Ödeme Artışı Görülen Sektörler

Kurban Bayramı’nda yapılan harcamaların %94’ü yurtiçinde, %6’sı yurtdışında gerçekleşti. Yurtiçi harcamalar geçen yıla göre %94’lük bir artışla 124,4 milyar TL’ye ulaşırken, yurtdışı harcamalar %84’lük bir artışla 7,9 milyar TL’ye ulaştı. Bu veriler, yerli turizm ve yerli üretime olan ilginin arttığını gösteriyor.

BKM tarafından hazırlanan Kurban Bayramı Kartlı Ödeme Verileri raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir