Techinside Google News
Techinside Google News

OTO, 8 milyon dolar yatırım aldı!

OTO, Sanabil Investments liderliğinde 8 milyon dolar yatırım aldı, Türkiye ve MENA bölgesindeki varlığını genişletiyor
- Advertisement -

Türkiye ve MENA bölgesinin önde gelen kargo yönetim platformu OTO, Sanabil Investments liderliğinde gerçekleştirilen Seri A finansman turunda 8 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu turda Sadu Capital, Iliad Partners, Propeller ve Soma Capital da yer aldı. Daha önce MEVP, Derayah Ventures ve 500 Global gibi risk sermayesi fonlarından ve melek yatırımcılardan 3,3 milyon dolar yatırım alan OTO, bu yeni finansman ile büyüme yolculuğunu hızlandırıyor.

OTO, bu yatırımı Türkiye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki faaliyetlerini genişletmek ve güçlendirmek için kullanmayı hedefliyor. Platform, KOBİ’ler ve online perakende firmalarına sunduğu yeni özellikler ve geliştirmelerle, daha hızlı ve verimli gönderi deneyimleri sunmayı amaçlıyor.

OTO’nun sunduğu teknolojik çözümler paketi, firmaların kargo ve depolama süreçlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerini, kargolarını göndermelerini, takip ve analiz etmelerini sağlıyor. Platform, 250’den fazla yerli ve uluslararası kargo şirketi ve e-ticaret platformu ile doğrudan entegrasyon sağlıyor. Bu entegrasyon sayesinde, kargo sürecinin her aşaması senkronize edilip otomatikleştiriliyor ve operasyonlar kolaylaştırılarak verimlilik artırılıyor. Firmalar, kendi kargo sözleşmelerini OTO hesaplarına bağlayabiliyor veya OTO’nun rekabetçi fiyatlarıyla doğrudan kargo etiketi satın alabiliyorlar.

OTO Kurucu Ortağı ve CEO’su Mohammad AlRazaz, “Bu finansman, ekibimizin adanmışlığı doğrultusunda kargo ve lojistik sektörünü dönüştürme vaadimizin bir kanıtıdır. Firmaların operasyonlarını kolaylaştırmalarına ve lojistik operasyonlarını benzersiz bir verimlilikle yönetmelerini sağlayan yenilikçi çözümler sunmaya odaklandık,” dedi.

Sanabil Investments sözcüsü ise, “OTO, son birkaç yılda kargo sektöründe önemli bir etki yarattı ve akıllı sevkiyat çözümlerine olan talebi artırdı. OTO, her büyüklükteki şirketin lojistik ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak için tam entegre işlevlere sahip bir platform oluşturdu. Bölgedeki büyüme planlarını desteklemek için onlarla ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

OTO, müşteri kitlesini önemli ölçüde büyüterek şu anda platformunda 10.000’den fazla yerel ve uluslararası markayı destekliyor. Şirket, bir önceki yıla göre gelirini iki katına çıkardı ve gerçekleştirdiği siparişlerde önemli bir büyüme kaydetti.

OTO’nun Kurucu Ortağı ve CTO’su Furkan Uzar ise, “Bu finansman bizi internetin kargo gönderi platformu olma vizyonumuza doğru ilerletiyor. Yeni finansmanla satış kanalları ve kargo tedarikçileri arasındaki teknoloji açığını kapatarak büyümemizi hızlandıracak ve müşterilerimize daha da kolaylaştırılmış kargo çözümleri sunacağız,” dedi.

Gulf Cooperation Council (GCC) e-ticaret pazarı, 2025 yılına kadar 50 milyar dolara ulaşması beklenen projeksiyonlarla önemli bir büyümeye hazırlanıyor. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere bu bölgede yıllık ortalama %17,8’lik bir büyüme oranı öngörülüyor. Aynı şekilde, Türkiye e-ticaret pazarının da 2024’ten 2029’a kadar yıllık %11,58’lik bir artışla güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor. 2029 yılına kadar pazar büyüklüğünün 49,5 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu dinamik pazarlar, 2030 yılına kadar 150 milyar doları aşma yolunda ilerliyor ve bölgenin artan dijital ticaret potansiyelini gözler önüne seriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir