Techinside Google News
Techinside Google News

100 bin TL yatırımla ne yapılır?

- Advertisement -

Bilgi sahibi olmayanların bile fikir sahibi olabildiği yalnız ve güzel ülkemizde, yeni bir fikre sahip olmak başarılı bir startup kurmaya yetmiyor ne yazık ki. Bu fikri doğru bir iş modeliyle kurgulamak, müşteri kitlesini doğru belirlemek ve en etkin yolla onlara ulaşmak gerekiyor. İyi bir yazılımcı veya iyi bir mühendis olabilirsiniz; ancak bu yetilerin tamamına sahip olmak mümkün değil. Hackquarters işte bu sürece destek olmak için var.

Hackquarters, startup’ların yanlış iş modelleri, doğru müşterilere ulaşamama ve ürün bazında yapılan hatalar gibi değer kaybetme ve kapanmayla sona eren hikayelerini tersine çevirmeyi amaçlıyor. Hackquarters’ın (HQ)  girişim hızlandırma programına katılan girişimler, böylelikle “startup gurularını” adeta kendi takımlarına katıyor. Girişimcinin ekibiyle ürün, tasarım, pazarlama ve satış konularında bir arada çalışan ekip, en az girişimci kadar önemsedikleri proje, ürün ve hizmetleri, en doğru ve en hızlı şekilde pazara sokmak için çalışmalar yapıyor.

Hackquarters çekirdek bütçesi: 10.000 TL

Pazarlama noktasında 10.000 TL’lik bir çekirdek bütçe sunan Hackquarters, hukuk bürosu, muhasebeci, girişimciler için Kolektif House’da çalışılacak yer ile hibe ve yardımlar konusunda da yönlendirmeler yapıyor ve farklı konularda uzman mentorlarını girişimcilerle bir araya getiriyor. Doğru yönlendirmelerle hızla yol alan girişimler, potansiyellerini gerçekleştirme imkanına kavuşarak yalnızca Türkiye değil global arenada da görücüye çıkıyor.

Startup’lar Amazon, Facebook ve Rackspace ile büyüyor

100.000 TL’yi aşan ek bütçe ile girişimleri destekleyen Hackquarters bu kapsamda, startup’ları anlaşmalı olduğu Amazon, Facebook, Rackspace gibi dünya markalarının girişim destekleme programlarına da dahil ediyor. Böylelikle global şirketleşme ve destek bulma konularında da önemli bir mesafe katedilmiş oluyor.

Hackquarters aynı zamanda Hackers and Founders ve Lean Startup Circle gibi dünyada binlerce startup kurucusunun bulunduğu network’lerin de Türkiye ayağı konumunda. Böylece içerideki girişimler kendilerine benzeyen diğer şirketlerle de kolayca iletişime geçip yaşayabilecekleri zorluklara önceden önlemler alabiliyor. Böylece ağa dahil olan girişimler, muhtemel sorunlara alınacak olan tedbirler ve platformdan gelen destek ve yönlendirmeler sayesinde hızla büyüyor ve yalnızca Türkiye’de değil global arenada da yatırım alacak konuma geliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir