Techinside Google News
Techinside Google News

Soğuk füzyon teknolojisi patent aldı!

Temiz enerji üretimi için dünyanın ilk soğuk füzyon teknolojisi Hindistan'da tanıtıldı. Ürünün geliştirme sürecinde belirleyici özelliği 1,5'luk ısı amplifikasyon oranı oldu.
- Advertisement -

Hindistan merkezli bir girişim olan HYLENR, temiz enerji üretmek için dünyanın ilk soğuk füzyon teknolojisini geliştirdiğini duyurdu. Haydarabad merkezli şirket, Düşük Enerjili Nükleer Reaktör teknolojisi için Hindistan hükümetinden patent de aldı. Canlı gösterimde HYLENR, 100W elektrik girişinden tutarlı bir şekilde 1,5 kat ısı amplifikasyonu elde etti. Ürünün geliştirme sürecinde belirleyici özelliği 1,5’luk ısı amplifikasyon oranı oldu.

HYLENR’dan soğuk füzyon teknolojisi

Şirketin bir basın bültenine göre, HYLENR’ın reaktörleri, füzyon yoluyla aşırı ısıyı uyarmak ve üretmek için miligram hidrojen ve az miktarda elektrik uygulayarak Düşük Enerjili Nükleer Reaktörleri (LENR, “soğuk füzyon” olarak bilinir) kullanıyor. LENR’ler, giriş enerjisinden en az 1,5 kat daha fazla enerji ısısı üretebilir ve bu da onu füzyondan güç üretimi için çok istenen bir başarı haline getiriyor. Şirket, soğuk füzyonda çıktıyı, girdi enerjisini 2.5 katına çıkarmayı hedefliyor.

Düşük enerjili nükleer reaktörler, uzay uygulamaları için ısı üretmek (MMRTG), çok sayıda uygulama için buhar üretimi, dünya genelinde soğuk bölgelerde oda ısıtması ve evsel ve endüstriyel gereksinimler için indüksiyon ısıtması amacıyla giriş elektriğini yükseltebiliyor. Şirket ayrıca cihazlarının “uzay görevleri için risk profilini önemli ölçüde azaltabileceğini” söylüyor.

Durairajan, teknolojinin tanıtımı sırasında hidrojen soğuk füzyonunun, iki hidrojen atomunun birleşerek kararsız bir madde olan Helyum3’ü oluşturmasıyla gerçekleştiğini açıkladı. Durairajan: “Burada hidrojen soğuk füzyonu gerçekleşiyor, iki hidrojen atomu gelip füzyon oluşturuyor. Bu, hala kararsız olan Helyum3’ü yaratıyor ve sonra başka bir hidrojen atomu füzyona giriyor ve bu da kararlı olan Helyum4’ü yaratıyor. Bu fazla hidrojenin salınması bu ısıyı yaratıyor” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir