Techinside Google News
Techinside Google News

iPhone 15 satışları beklentilerin altında!

Apple'ın iPhone 16 serisinin tanıtımına yaklaşırken, iPhone 15 satışlarının istenilen seviyeye ulaşamadığı ortaya çıktı.
- Advertisement -

Apple’ın iPhone 16 serisi tanıtımına birkaç ay kala ortaya çıkan veriler, şirketin iPhone 15 serisini satmakta zorlandığını gösteriyor. iPhone 15 serisinin toplam satışlardaki payının düştüğü ve Apple’ın elindeki iPhone 15 stoğunu eritmekte zorlanabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında, iPhone 15 serisinin toplam iPhone satışlarındaki payının düştüğü görülüyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında iPhone 14 serisi, toplam iPhone satışlarının %79’unu oluştururken, bu yıl aynı dönemde iPhone 15 serisi toplam satışların %67’sini oluşturabildi. Özellikle Pro olmayan modellerdeki düşüş dikkat çekiyor. Apple’ın bu düşüşü iPhone 14 ve iPhone 13 ile telafi ettiği görülüyor. Bu noktada tek istisna, iPhone 15 Pro Max. 15 Pro Max ile gelen tetraprizma periskop kameranın, bu modele olan ilgiyi artırdığı tahmin ediliyor.

Analistlere göre, normal iPhone 15 modellerinin önceki modellere göre çok fazla yenilik sunamaması, bu düşüşün en büyük sebeplerinden biri olarak görülüyor. Müşterilerin, iPhone 16 ile gelecek üretken yapay zeka özellikleri nedeniyle iPhone 15’e olan ilgisinin düşmesi de önemli bir etken olarak öne çıkıyor. Müşteriler, iPhone 16’nın getireceği yenilikleri beklemeyi tercih ediyor olabilirler.

Analistler, iPhone 16 serisinden yüksek satış performansı beklemese de, Apple’ın tedarikçilerine 2024 için 90 milyon adet üretim yapmalarını söylediği ve dört modele yönelik yüksek talep öngördüğü bildiriliyor. Özellikle iPhone 16 Pro’nun, iPhone 16 Pro Max ile aynı tetraprizma periskop kamerayla gelecek olmasının, 16 Pro’ya olan talebi bir miktar arttırabileceği belirtiliyor. Bu kamera teknolojisi, kullanıcılara daha üstün fotoğraf ve video deneyimi sunarak, bu modelleri daha çekici hale getirebilir.

Sonuç olarak, Apple‘ın iPhone 15 serisi ile yaşadığı satış zorluklarına rağmen, iPhone 16 serisine olan ilginin yüksek olması bekleniyor. Apple’ın yeni modellerle birlikte kullanıcılarına sunduğu yenilikler ve gelişmiş teknolojiler, markanın pazardaki güçlü konumunu korumasına yardımcı olabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir