Techinside Google News
Techinside Google News

MediaTek, orta sınıf için yeni Dimensity 7350 işlemcisini duyurdu!

MediaTek, Dimensity serisi işlemcileri ile orta sınıf telefonlarda adından sıkça söz ettiriyor. İşte detaylar.
- Advertisement -

MediaTek, akıllı telefon pazarında yeni bir rekabet gücü sunmak amacıyla Dimensity serisine yeni bir üye ekledi. Şirket, orta seviye akıllı telefonlar için tasarlanan Dimensity 7350 yonga setini resmi olarak duyurdu. Bu yeni işlemci, performans iyileştirmeleri ve bütçe dostu bir fiyatla tüketicilere sunulacak.

MediaTek Dimensity 7350, TSMC’nin ikinci nesil 4nm fabrikasyon sürecini temel alıyor ve 8 çekirdekli bir yapıya sahip. İşlemci, 3.0GHz’e kadar iki adet Cortex-A715 çekirdeği ile altı adet Cortex-A510 çekirdeğinden güç alıyor. AI görevleri için MediaTek 657 NPU desteği sunan işlemci, LPDDR4x ve LPDDR5 RAM desteğiyle birlikte gelmekte.

MediaTek Dimensity 7350 Grafik performansında Arm Mali-G610 MC4 GPU kullanılarak oyun deneyimi iyileştirilmeye çalışılıyor. 5G desteğive çift 5G bekleme gibi özelliklerle donatılan Dimensity 7350, 4K30FPS video kaydı200 MP çözünürlük ve 144Hz’e kadar Full HD+ ekran desteği sunuyor. Ayrıca HyperEngine 5.0 oyun motoruna da sahip olan işlemci, değişken işleme ve akıllı kontrol gibi özellikleri destekliyor.

Diğer özellikler arasında UFS 3.1 depolamaImagiq 765 ISP ile 14 bit HDR görüntü işlemeHEVC ve H.264 formatları için kodlama desteğiAV1 ve VP-9 kodekleriyle uyumluluk yer alıyor. MediaTek, Dimensity 7350 işlemcisinin hangi cihazlarda kullanılacağına dair henüz bir açıklama yapmış değil.

Bu yeni işlemci, orta sınıf akıllı telefon segmentinde performans ve çok yönlülük sunarak dikkat çekmeyi hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir