Techinside Google News
Techinside Google News

Yüksek performanslı kuantum hesaplama çipi tanıtıldı!

Oxford Ionics yüksek performanslı kuantum hesaplama çipi için beklenen tanıtımı yaptı. Bu çip ile kuantum bilgisayarlar daha ileri seviyeye gelecek.
- Advertisement -

Oxford Ionics, standart bir yarı iletken üretim tesisinde büyük ölçekte üretilebileceğini iddia ettiği dünyanın en yüksek performanslı kuantum hesaplama çipini tanıttı.

Kuantum bilgisayarların daha fazla kübite ve kübitleri ölçeklendirmek için bir kontrol yoluna ihtiyacı var. Çoğu yaklaşım, cihazlar daha güçlü hale geldikçe kübit kontrol performansında bir düşüş görmekte. Oxford Ionics, umut verici performans sonuçları gösteren bir hapsedilmiş iyon mimarisini kullanıyor ancak kübitleri kontrol etmek için lazerler kullanıyor ve bu da ölçeklemeyi zorlaştırıyor.

Yüksek performanslı kuantum hesaplama

Şirket, Elektronik Kübit Kontrol Sistemi adını verdiği yeni bir lazersiz yaklaşımın patentini aldı. Kübitleri kontrol etmek için gereken her şeyi, standart yarı iletken üretim tesisleri ve süreçleri kullanılarak seri üretilebilen bir silikon çipe dahil ediyor.

Oxford Ionics, yeni tasarımın önceki girişimlerin iki katı performans sağladığını ve çok daha az kübitle güçlü kuantum bilgisayarlarının inşa edilebileceği anlamına geldiğini söyledi. Bu, diğer mimarilerin gerektirdiği karmaşık ve maliyetli hata düzeltme tekniklerine ihtiyaç duymadan ticari uygulamaların geliştirilmesine yol açabilir. Oxford Ionics’in kurucu ortağı ve CEO’su Chris Balanc: “En eski günlerimizden beri felsefemiz, ticari olarak değerli kuantum bilgisayarlarını pazara sunmanın anahtarının yüksek performanslı kübitler olduğudur. Daha önce iki kübit ve tek kübit kapı sadakati için tutulan rekorları kırarak, bu hedefe ulaşmak için temel bir sıçrama yaptık. Artık dünyadaki en yüksek performanslı kuantum çipini gösterdiğimize göre, odak noktamızı ölçeklendirmeye yönlendirebiliriz. Kuantum çiplerimizi standart bir yarı iletken fabrikasında üretme yeteneğiyle, yararlı kuantum hesaplama çağının beklenenden daha erken gelebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Oxford Ionics şimdi mevcut yarı iletken üretim hatlarında üretilebilecek ölçeklenebilir 256-kübitlik bir çip üretmeyi planlıyor. Bu yılın başlarında Oxford Ionics, kuantum sektörüne yönelik 57 milyon dolarlık İngiltere hükümet yatırım desteğinden yararlanan şirketlerden biriydi. Şirket daha önce kuantum hesaplamaya yönelik sıkışmış iyon yaklaşımıyla ilgili ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeye yardımcı olmak için A Serisi finansman turunda 36.5 milyon dolar toplamıştı .

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir