Techinside Google News
Techinside Google News

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: 10 Bin TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı.
- Advertisement -

Ülkemizde uzun süredir tartışılan en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik düzenleme nihayet netleşti. Ak Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına ilişkin yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı. Buna göre, en düşük emekli maaşı artık 12.500 TL olacak.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL, yurt dışı çıkış harcı 500 TL oldu

Açıklamalara göre bu artışın, özellikle düşük gelirli emekliler için önemli bir iyileştirme anlamına geldiği söyleniyor. Düzenlemenin amacı, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve artan enflasyon karşısında alım güçlerini korumak. Yani, emeklilerimiz artık biraz daha rahat nefes alabilecek.

2023 maaş

Ayrıca, yurt dışı çıkış harcı konusunda da bir değişiklik yapıldı. Yurt dışına çıkış harcı 500 TL’ye yükseltildi. Bu artışın amacı ise devlet gelirlerini artırmak ve yurt dışı seyahatlerini düzenlemek olarak değerlendiriliyor.

Bunların yanında, kabine toplantısı sonunda emeklilere ek zam yapıldığı da açıklandı. Yüzde 5 oranında yapılan bu zam, sosyal medyada gündem oldu. Pek çok kişi bu düzenlemeleri sosyal devlet anlayışının bir yansıması olarak değerlendiriyor.

Sizler bu yapılan zamlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan zamları yeterli buldunuz mu? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir