Techinside Google News
Techinside Google News

Avrupa birliği, X’in mavi tik onay işareti hakkında soruşturma başlattı!

AB, Twitter'ın Mavi Tik Onay İşareti İçin Soruşturma Başlattı! Milyar Dolarlık Para Cezası Mümkün. İşte detaylar.
- Advertisement -

Avrupa Birliği, Elon Musk’ın yönetimindeki Twitter platformunun mavi tik onay işaretinin şeffaflık ve hesap verebilirlik gerekliliklerini karşılamadığını iddia ederek büyük bir soruşturma başlattı. AB yetkilileri, mavi tikin, platformda adı geçen kişilerin kimliklerini doğrulamayı amaçlamasına rağmen, özellikle abonelik karşılığında herkes tarafından alınabilmesinin yasaları ihlal ettiğine karar verdi.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, platformu 44 milyar dolara satın aldıktan sonra bir dizi değişiklik yaparakreklamverenlerin harcamalarını duraklatmasına veya büyük ölçüde azaltmasına neden oldu. Bu değişiklikler arasında, Twitter Blue aboneliği alan her hesabın hızla mavi tik ile onaylanması yer alıyor. Ancak bu durum, troll ve dolandırıcıların da platformda daha fazla yer edinmesine yol açtı.

Doğrulanmış hesaplar için mavi tik, abonelik almayan hesaplardan kaldırıldı, bu da mavi tikin anlamını kaybetmesine ve herkes tarafından kolayca alınabilen bir rozet haline gelmesine yol açtı. Bu durum, dolandırıcılık faaliyetlerinde artışa neden oldu çünkü doğrulanmış hesapların paylaşımları diğerlerine göre öne çıkarıldı.

AB’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA), sosyal medya şirketlerine sahte içerikleri önlemek için adımlar atmalarını zorunlu kılıyor. Finansal Times’ın raporuna göre, Twitter’ın abonelik karşılığında onaylama uygulaması, DSA’yı ihlal ediyor. AB düzenleyicileri, bu uygulamanın kullanıcıların platformda karşılaştıkları içeriği değerlendirirken özgür ve bilinçli karar vermelerini zorlaştırdığını belirtiyor.

Twitter’dan resmi bir açıklama henüz gelmedi ancak AB’nin bu yönde aldığı kararlar doğrultusunda, Twitter’a yıllık küresel cirosunun %6’sına kadar para cezası uygulanabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir