Techinside Google News
Techinside Google News

Galaxy AI canlı çeviri artık üçüncü taraf uygulamaları destekliyor!

Samsung, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6'nın yanı sıra yapay zeka platformu Galaxy AI'a gelen yeni özellikleri de duyurdu.
- Advertisement -

Samsung, 10 Temmuz’da düzenlediği Unpacked etkinliğinde yeni cihazlarının yanı sıra Galaxy AI‘a gelecek yeni özellikleri tanıttı. Galaxy yapay zekası artık üçüncü parti uygulamalarda çeviriyi destekleyecek. Etkinlikte Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 telefonları dahil bir dizi yeni donanım tanıtıldı. Şirket, ayrıca bu yıl sonunda 200 milyon cihazın kullanacağı söylenen Galaxy AI’a gelen yeni özellikleri ve iyileştirmeleri de gösterdi. Galaxy AI Live Translate artık WhatsApp ve diğer popüler üçüncü parti uygulamaları destekleyecek.

Galaxy AI Canlı Çeviri özelliği, aramaları gerçek zamanlı çevirebiliyordu ancak yalnızca Samsung Telefonuygulamasıyla çalışıyordu. Önceki raporlar, Samsung yapay zekasının WhatsApp aramalarını da çevireceğini ortaya çıkarmıştı. Unpacked etkinliğinde bu resmî olarak duyuruldu; Galaxy AI Live Translate artık popüler mesajlaşma platformlarını destekleyecek.

Samsung, etkinlikte Galaxy AI özelliğini üçüncü parti uygulamalara ve mesajlaşma platformlarına kademeli olarakgetireceğini belirtti. Ancak, bu güncellemelerin yazılım güncellemesiyle mi yoksa uygulama güncellemeleriyle mi geleceği konusunda henüz net bir bilgi verilmedi.

Samsung ayrıca desteklenen dillerin sayısını artıracağını da duyurdu. Temmuz sonuna kadar 16, bu yılın sonuna kadar ise 20 dil desteklenecek.

One UI 6.1.1, Galaxy cihazlarına birçok yeni yapay zeka özelliği getiriyor. Dikkat çekici özelliklerden biri; basit çizimleri ve eskizleri gerçekçi görsellere dönüştüren Sketch to Image. Bir diğeri; verilen anahtar kelimelere göre kolayca metin içeriği oluşturmanıza olanak tanıyan Composer. Bu özelliğe doğrudan Samsung klavyesindenulaşabiliyorsunuz. Portre fotoğrafları 3D avatarlara dönüştüren Portre Stüdyo, bir başka yeni Galaxy AI özelliği. Bu arada Google da bazı uygulamalarını Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’ya göre optimize etti.

Samsung, yapay zeka teknolojilerini ve yeni özelliklerini geliştirmeye devam ederken, kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştırmayı hedefliyor. Yeni Galaxy AI özellikleriyle, kullanıcı deneyimi her zamankinden daha da zenginleşecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir