Techinside Google News
Techinside Google News

Apple ve Google veri transferini kolaylaştırmaya karar verdi!

Google ve Apple, bulut fotoğraf depolama servislerinin birlikte çalışabilmesini sağlayacak bir araç üzerinde anlaşmaya vardılar; ancak bu, bazı kullanıcılar için maliyetli olabilir.
- Advertisement -

Araç, 2023’te kurulan ve Apple, Meta ve Google’ın farklı hizmetler arasında veri taşınabilirliğini sağlamak için çalışmasını sağlayan bir kuruluş olan Veri Transfer Girişimi’nin (DTI) himayesinde oluşturuldu.

DTI, Microsoft ve Twitter’ın aynı hedeflerin peşinde yukarıda belirtilen üç teknoloji deviyle bir araya geldiği Veri Transfer Projesi’nin varisidir. DTI, veri taşınabilirliğini sağlayan bir yazılım yığını geliştiriyor ve üyeleri, hizmetlerinin birbirleriyle çalışabilirliğini sağlamak için çalışıyor.

Apple daha önce iCloud’dan Google Fotoğraflar‘a fotoğraf ve video aktarımını mümkün kılmıştı. Çarşamba gününden itibaren ise verileri diğer yöne, yani Google Fotoğraflar’dan iCloud’a göndermek mümkün hale geldi.

İşte bu noktada işler biraz garipleşiyor çünkü Google Fotoğraflar’ın ücretsiz katmanı 15 gigabayt.

Apple para istemeye başlamadan önce iCloud 5 GB’a kadar ulaşır. Ve sorun, sorun, sorun: Apple cihaz sahipleri, 5 GB’a ulaştıklarında cihazlarının ücretli bir iCloud planına yükseltmeyi önermekten çekinmediğini bilirler.

iCloud hesapları da oldukça hızlı bir şekilde dolabilir, çünkü iOS çalıştıran cihazlar Apple’ın bulut depolama alanına yedekleme yapar; bu da fotoğraf ve videolar için çok az alan kalması anlamına geliyor.

iCloud depolama alanı, ABD ve İngiltere’de sırasıyla 50 GB için ayda 0,99 ABD doları/0,99 sterlin gibi bir fiyata sahip. Ancak yine de Google Photos’ta 5,1-15 GB depolama maliyetinden daha fazla.

DTI, Apple ve Google’ın veri paylaşım ilişkilerini karşılıklı hale getirmesinden memnun; zira bu, kuruluşun önemsediği bir hedef.

Aracın duyurusu aynı zamanda gelecekte daha fazlasının olacağına dair ipuçları da veriyor.

Kuruluş, “Veri taşınabilirliği yolculuğunun sonuna henüz yaklaşmadık ve her gün yeni hizmetler ve ortaklar keşfetmeye devam ediyoruz.” dedi.

Bu yeni aracı çalıştırmak isteyen kullanıcılar, Apple ve Google tarafından yayınlanan kılavuzlardan nasıl yapılacağını öğrenebilirler. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir